Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 12:03

İngiltere medyasından Türkiye'ye destek: Kırmızı listeden çıksın

İngiliz medyası, İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listede tutmasına değindi ve İngilizlerin Türkiye'de kendi ülkesinde olduğundan daha güvende hissettiklerini yazdı.

İngiltere medyasından Türkiye'ye destek: Kırmızı listeden çıksın
ingiltere,türkiye,kırmızı liste

İngiltere, mayıs ayından beri Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarmadı, son zamanlarda ise Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarmayı yeniden masaya yatırdı. İngiltere'de 'Kırmızı liste' tartışması sürerken İngiliz medyası, Türkiye'ye destek verdi. Dailymail Gazetesi, Türkiye'ye tatile gidip gelenlerin 11 gece karantinaya girdiğini, otellere ortalama 2 bin 285 Sterlin yani 26 bin 300 TL harcamak zorunda olduklarını yazdı. Fakat Türkiye'den gelenlerde Covid-19 testi pozitif çıkanların yüzde 3'ten 1,7'ye düştüğünü işaret etti. Gazete, bu oranın 'kehribar liste'deki İspanya ile aynı olduğunu vurguladı.

İNGİLİZLER TÜRKİYE'DE GÜVENDE HİSSEDİYOR

Independent Gazetesi ise Türkiye'de 7 günlük vaka sayısının 100 binde 232, İngiltere'de 464 olduğunu belirtti. Türkiye'de yetişkinlerin yarıdan fazlasının tam aşılandığına, AB'nin de Türkiye'de verilen aşı sertifikalarını kabul ettiğine işaret edildi.

İngiltere medyasından Türkiye'ye destek: Kırmızı listeden çıksın

Haberde ülkenin ünlü seyahat danışmanlarından Paul Charles'ın, "Türkiye, kehribar listede olmayı çok hak ediyor. İngiliz vatandaşlarının çoğu, Türkiye'de kendi ülkesinde olduğundan daha güvenli hissediyor" sözlerine yer verildi.

BAKAN KOCA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere'nin kırmızı liste kararına tepki gösterdi:

"Verileri onların sistemine girmediğimiz için kırmızı listeye alanlar pek çok ülkede bunu uygulamıyor. Bize gelen bilgilere göre kırmızı listeden çıkma ihtimalimizin yüksek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...