Tgrt Haber
13 Haziran 2022 20:45 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 22:20

İsrail ve İran'ın kanlı istihbarat kapışması! İntikam operasyonunu MİT önledi

İsrail basınında yer alan iddialara göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İran'ın Türkiye'deki İsrailli turistleri kaçırma planını deşifre ederek engel oldu. Haberde İran'ın 'intikam operasyonu'nu engelleyen MİT'ten ajanların sayısı ve herhangi bir tutuklama yapılıp yapılmadığına dair bir bilgi verilmediği aktarıldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Times of Israel, Ynet
İsrail ve İran'ın kanlı istihbarat kapışması! İntikam operasyonunu MİT önledi
İsrail,Türkiye,İran,MİT,MOSSAD,Suikast

İran’da 22 Mayıs’ta İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi'yi öldürmesinin ardından İran cephesi adeta ateş püskürmüştü. Saldırıdan sonra zehir zemberek açıklamalar peş peşe yapılırken İran suikasttan İsrail’li sorumlu tutmuş ve karşılık verileceğini duyurmuştu.

Devrim Muhafızları'nın bir komutanının öldürülmesinden Tahran'ın İsrail'i sorumlu tutmasından bu yana İran'ın dünya genelinde İsraillileri hedef alacağına dair endişeler artmıştı.

MOSSAD BİLDİRDİ MİT ENGELLEDİ

Times of Israel’de yer alan bir haberde bu endişelerin doğruluğunu ispatlanır nitelikte. Gazetede, İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatı Mossad'ın verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen ay geçen MİT'in saldırıyı durdurduğu yazıldı.

AJANLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ

Üst düzey İsrailli kaynaklara dayandırılan haberlerde, İranlı ajanların sayısı ve herhangi bir tutuklama yapılıp yapılmadığı belirtilmedi. İsrail merkezli haber sitesi Ynet'e konuşan İsrailli bir yetkili, İran'ın İsraillileri kaçırma veya silahlı saldırı düzenleme girişimlerinin arttığını savundu.

İsrail ve İran'ın kanlı istihbarat kapışması! İntikam operasyonunu MİT önledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrailli mevkidaşı Isaac Herzog 9 Mart'ta Ankara'da bir araya gelmişti

ERDOĞAN İLE ISAAC GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrailli mevkidaşı Isaac Herzog 9 Mart'ta Ankara'da bir araya gelmişti. Herzog'u Ankara'da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, "Bu tarihi ziyaretin, Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Müşterek hedefimiz, ülkelerimiz arasında ortak çıkarlara dayalı ve karşılıklı hassasiyetlere saygı temelinde siyasi diyaloğun yeniden canlandırılmasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Times of Israel, Ynet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...