Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 07:38 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 08:46

İptal edilen KPSS'de yeni gelişme: Ertelenen 'alan bilgisi' sınavlarına da inceleme

Soruların sızdırıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmada iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) ertelenen “alan bilgisi” sınavlarının kitapçıkları da inceleme altına alındı.

İptal edilen KPSS'de yeni gelişme: Ertelenen 'alan bilgisi' sınavlarına da inceleme
KPSS,sınav

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. 2022 KPSS’de bazı soruların, Yediiklim Yayınevi'nin daha önce yaptığı deneme sınavındaki sorularla aynı olduğu iddiaları üzerine başlatılan idari ve adli soruşturma sürüyor. Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan ön raporda 3 sorunun birebir aynı, 10 soruda ise benzerlik olduğu tespit edilmişti.

ERTELENEN SINAVLARA DA İNCELEME

Şaibe nedeniyle 31 Temmuz’da yapılan KPSS iptal edilirken 6-7 Ağustos’ta yapılması planlanan alan bilgisi oturumları ise ertelenmişti. Yeni Şafak'ın ahberine göre; ertelenen sınavlar da inceleme altına alındı. İlgili sınav kitapçıklarının hazır olduğu, bunlarda da çıkmış sorular olup olmadığına bakılacak. Sınavlara soru hazırlayan hocalar da incelenecek.

AKILLARINDA MI TUTTULAR?

KPSS’nin iptaline yol açan ‘benzer’ soruları soru havuzuna sokan hocaların o soruları nasıl yazdığı da değerlendiriliyor. Soruları hazırlayan hocaların soru hazırlama kampına girerken üzerinde hiçbir şey getirmelerine müsaade edilmiyor. Hocaların soruları aklında tutarak bilgisayar ortamına aktarmış olabileceği değerlendiriliyor.

SORU HAVUZUNA ÇEKİDÜZEN

Öte yandan gelecek dönemde yapılacak sınavlar için de tedbirler alınmaya başlanacak. ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavların soru havuzu yeniden düzenlenecek. Devlet Denetleme Kurulu’nun raporunda soru havuzunun revize edilmesi önerisinin de yer alacağı belirtiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...