Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2019 22:24

Irak Başbakanı Abdülmehdi’den Türkiye ziyareti öncesi açıklama

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, yarın ki Türkiye ziyaretinde ekonomi, güvenlik ve iki ülke arasındaki su sorunu konularında görüşmeler yapacağını kaydetti.

Irak Başbakanı Abdülmehdi’den Türkiye ziyareti öncesi açıklama
Adil Abdülmehdi,,ırak,,türkiye,

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, yarın Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu. Bağdat’ta düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Abdülmehdi, “Ziyarette çok önemli ekonomi ve güvenlik konularını ele alacağız” dedi. İki ülke arasındaki su paylaşımının gündemde önemli bir yere alacağını belirten Abdülmehdi, “Türkiye ziyareti kapsamında su meselesi büyük bir önem arz ediyor. İki ülke de bu soruna çözüm bulmakta kararlıdır” şeklinde konuştu. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Irak’a yaptığı ziyarete ilişkin açıklama yapan Abdülmehdi, ziyaret öncesi 3 defa Pompeo ile telefon görüşmesi yaptığını hatırlatarak, “Görüşmelerde bölgedeki gelişmeler ve Irak’ın tehlikeyi önlemekteki rolünü görüştük. İran ile ABD arasındaki anlaşmazlık çok karmaşık bir konu. Bunu çözüm bulmak için çabalıyoruz” dedi. 

Irak Başbakanı ne ABD ne de İran’ın savaşmak istemediklerini belirterek ülkesinin iki ülke arasındaki gerilimi yatıştırmaya çalıştığını vurguladı. Abdülmehdi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine yarın yapacağı resmi ziyaret çerçevesinde terörle mücadele, Irak’ın yeniden imarı, ticaret ve enerji alanları başta olmak üzere Türkiye-Irak arasında iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...