Tgrt Haber
20 Ekim 2021 09:31

Son dakika! Irak ve Suriye'ye operasyon tezkeresi meclise sunuldu

Son dakika haberi: Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Son dakika! Irak ve Suriye'ye operasyon tezkeresi meclise sunuldu
ırak,suriye,operasyon,tezkere,meclis,cumhurbaşkanı

Irak ve Suriye'de sınır operasyon yetkilerinin uzatılmasına ilişkin tezkerenin kabul edilmesi durumunda Türkiye'nin yeni bir sınır ötesi operasyon gerçekleştirmesi bekleniyor.

Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri, TBMM Başkanlığına sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının yer aldığı tezkerede, Türkiye'nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve çatışma ortamının milli güvenlik açısından taşıdığı risk ve tehditlerin artarak devam ettiğinin altı çizildi.

'TERÖR TEHDİDİ DEVAM EDİYOR'

Türkiye’nin milli güvenliğine yönelik ayrılıkçı hareketler, terör tehdidi ve her türlü güvenlik riskine karşı her türlü tedbiri almak amacıyla tezkerenin iki yıl daha uzatılması öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...