Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Eylül 2015 03:32

Iraklı bakandan kaçırılan Türk işçilerle ilgili açıklama

Irak İçişleri Bakanı Muhammed Salim el-Gabban'ın kaçırılan Türk işçiler için gelişmeleri kişisel olarak takip ettiği belirtildi.

Iraklı bakandan kaçırılan Türk işçilerle ilgili açıklama
bakan, kaçırılan işçiler,

Irak İçişleri Bakanlığı basın ofisinden yayımlanan yazılı açıklamada, "İçişleri Bakanı, Türk işçilerin kaçırılması olayına ilişkin olağanüstü toplantı düzenledi. Bakan olayı kişisel olarak takip ediyor. Bakanlık, Türk işçilerin bulunmasına ilişkin operasyonu yürüten Bağdat Operasyonları Birimine istihbarat, lojistik ve diğer alanlarda desteğini sunuyor" ifadesine yer verildi. Açıklamada, terör zümreleri, yasa dışı yollara başvuranlar ve özellikle de adam kaçırma olaylarıyla mücadele etmek için çok hızlı bir takibat başlatıldığı ifade edildi.Irak ordusundan emekli Tuğgeneral Halil el-Naimi, "Bağdat'ta güvenlik durumu çok girift. Özellikle de kimliği belirsiz silahlı gruplara, siyasi partilere ve Haşdi Şabi'ye (Halk Toplulukları) bağlı kimselerin çeşitli bölgelerde plakasız araçlarla dolaşması gibi şeyler kaçırılanların bulunmasını daha da zorlaştırıyor" dedi.Bağdat'ın Sadr bölgesinde dün gece Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...