Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Aralık 2021 15:14

Son dakika! Irak'tan acı haber: 3 askerimiz şehit oldu

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde, 09 Aralık 2021 tarihinde, teröristler tarafından yapılan saldırı sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur" denildi.

Son dakika! Irak'tan acı haber: 3 askerimiz şehit oldu
Son dakika,Şehit,MSB,PKK,Terörist

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya plaformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Irak'ta Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde, teröristler tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonucu 3 askerimizin şehit olduğu duyuruldu . Yapılan açıklamanın devamında, bölgede tespit edilen teröritlere hava harekatı düzenlendiği ve 6 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Son dakika! Irak'tan acı haber: 3 askerimiz şehit oldu
(Tespit edilen teröritlere hava harekatı düzenlendiği ve 6 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi)

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

MSB'den yapılan açıklamanın tamamında, "Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu. Bölgede tespit edilen hedefler hava harekâtı ile vuruldu ve ilk belirlemelere göre 6 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi" denildi.

Son dakika! Irak'tan acı haber: 3 askerimiz şehit oldu
(MSB'nin Twitter'dan yaptığı paylaşım)

Öte yandan, öğle saatlerinde yapılan açıklamada, Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde yol emniyet görevi icra eden bir askerimizin arazide kayarak düşmesi sonucu şehit olduğunu duyurulmuştu.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLER BELLİ OLDU

Irak'ta şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli oldu. 29 yaşındaki Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı ve 23 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik ve Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz'ün şehadet haberi ailelerine ulaştı. Şehitlerin evlerine türk bayrağı asılırken, İki çocuk babası Uzman Çavuş Sarı'nın bir süre önce Hakkari 2. Hudut Tugay Komutanlığına tayininin çıktığı, eşiyle dün akşam telefonla görüştüğü öğrenildi.

Son dakika! Irak'tan acı haber: 3 askerimiz şehit oldu
(Şehit Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik - YOZGAT)

Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik’in şehit olduğu haberi, Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde yaşayan annesi Dilber Çelik ve Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşayan babası Şahin Çelik’e askeri yetkililer tarafından verildi.
Şehidin bekar olduğu öğrenildi.

Son dakika! Irak'tan acı haber: 3 askerimiz şehit oldu
(Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı - BALIKESİR)

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı’nın Balıkesir'in Edremit ilçesindeki annesi Nihal ve babası Hüseyin, acı haberi alınca yıkıldı. Ayakta güçlükle duran anne Nihal Sarı, “Onlar için oturmuyorum. Oturur kalırım, bir daha kalkamam. Oğlum için ayakta durmam lazım” dedi. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, acı haberi duyan komşuları ve yakınları evin önüne geldi. Şehidin eşi Anya Sarı, çocukları 2 yaşında Adel ve 8 yaşında Aksel de ikamet ettikleri Denizli'den Balıkesir'deki baba ocağına geldi.

Son dakika! Irak'tan acı haber: 3 askerimiz şehit oldu
(Şehit Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz - İSTANBUL)

Şehit Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz'ün şehadet haberi, Sancaktepe'de yaşayan ailesine verildi. Şehidin 23 yaşında olduğu ve 2 aylık nişanlı olduğu bilgisine ulaşıldı. Şehidin aile evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılarak taziye için çadır kuruldu. Şehidin acılı babası Zekeriya Aksöz, evinin balkonunda gözyaşı döktü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...