Tgrt Haber
23 Haziran 2022 13:36 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 13:48

İstanbul’da istihbarat savaşı! İran gizli servisinde çalışan suikast timi yakalandı

Son dönemde artan İran ve İsrail arasındaki gerginlik casus savaşına dönüştü. Türkiye’ye taşınmak istenen gerginlik MİT ve polis ekiplerinin operasyonları ile çökertildi. Yakalanan şüphelilerin adreslerinde 2’si susturucu takılı 4 tabanca ele geçirildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İstanbul’da istihbarat savaşı! İran gizli servisinde çalışan suikast timi yakalandı
iran,israil,emniyet,mit

İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi'nin öldürülmesi Tahran ve Tel Aviv arasındaki ipleri geldi. İran suikastten İsrail’i sorumlu tuttu ve ABD ve İsrail'in suikastı planladığı yönünde imalarda bulundu.

İSRAİL’DEN TÜRKİYE’DEKİ VATANDAŞLARINA UYARI

Yaşanan suikast sonrası İsrail dünya genelinde konsolosluk ve büyükelçiliklerinde güvenlik seviyesini arttırdı.  İsrail istihbarat örgütü Mossad'ın üst düzey İsrailli isimlere ve iş insanlarına yönelik olası İran saldırılarını bertaraf etmeyi başardığının belirtildiği haberde, bunun üzerine İran'ın Türkiye'deki "sıradan İsrail vatandaşlarını" hedef alabileceği ifade edildi.

MİT VE EMNİYET’TEN OPEASYON

Tahran ile Tel Aviv arasında gerginlik İstanbul’a taşınmak istendi. Ancak MİT ve İstanbul Emniyeti ortak çalışmaları ile İsraillilere yönelik saldırı arayışında olan yapıları belirledi. Günü birlik 3 eve ve Beyoğlu’nda bir otele yapılan baskında bazı kişiler gözaltına alındı

SUSTURUCU TAKILI SİLAHI BULUNDU

İran gizli servisine çalıştıkları iddiasıyla yakalanan suikast timinden ele geçen silahlar da belli oldu. Hücre üyelerinden 2'si susturucu takılı 4 tabanca ve çok sayıda merminin ele geçirildiği öğrenildi.

ÇEŞİTLİ KILIKLARLA TÜRKİYE'YE GÖNDERDİ

Son dönemde İranlı bilim adamlarına ve Albay Hassan Said Khodaei’ye yönelik suikastler Tahran-Tel-Aviv hattında gerilimi tırmandırırken, İran İstihbaratınca yönlendirildiği iddia edilen bir hücrenin, İsrailli turistlere suikast düzenlemek üzere ‘işadamı’, ‘turist’ ve ‘öğrenci’ kılığında Türkiye’ye gönderildiği iddia edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...