Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 10:58 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 11:08

İsrailli turistlere suikast planlarken yakalandılar! İranlı ajanların keşif görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul’da İsrailli turistlere yönelik suikast planlayan İran ajanlarının keşif görüntüleri ortaya çıktı. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra yakalanmamak için sürekli araç değiştiren ajanların polis tarafından incelenen görüntülerinde İsrailli turistlerin kaldıkları otellerde fotoğraf ve video çektiği görüldü.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
iran,ajan,israil,turist

İran’ın üst düzey komutanın öldürülmesi İsrail ile İran arasındaki tansiyonu yükseltti. Söz konusu ölümünden İsrail’i sorumlu tutan İran intikam yemini ederken İsrail hükümeti İran’ın başka ülkelerde yer alan İsrailleri hedef alabileceğini ifade etti. Ülke dışındaki İsraillilere dikkat edilmesi yönünde çağrıda bulunan İsrail hükümeti ülkeye geri dönme çağrısında bulundu.

SUİKASTE KULLANACAKLARI EKİPMANLAR ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul’da İsrailli turistlere yönelik saldırı girişiminde bulunan İran ajanları MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandı. 10 İranlı ajanın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Ajanların evlerine yapılan baskınlarda 3 tabanca, 3 susturucu, 2 lazer aparatı, 42 mermi, çeşitli tür ve miktarda uyuşturucu, 6 sahte pasaport, bir miktar para, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi, suikastta kullanılacağı belirlenen motosiklete de el konuldu.

7 AJAN TUTUKLANDI

İfade işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklandı, 3'ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.

YAKALANMAMAK İÇİN FARKLI ARAÇ KULLANDILAR

Emniyetin ajanlara yönelik çalışmalarında güvenlik görüntüleri ortaya çıktı. Yapılan incelemede şüphelilerin farklı ilçelerde otel ve günlük kiralık evlerde barındıkları, bazılarının sahte pasaportla Türkiye'ye giriş yaptıkları ve yakalanmamak için sürekli farklı araçlar kullandıkları belirlendi.

İSRAİLLİ TURİSTLERİN KALDIKLARI YERLERİ GÖRÜNTÜLEDİLER

Polis tarafından incelenen yüzlerce güvenlik kamerası görüntüsünde şüphelilerin hedef aldıkları bazı İsrailli turistleri çeşitli yerlerde takip ettikleri ve turistlerin kaldıkları otellerde fotoğraf ve video çekerek keşif yaptıkları anlar yer aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...