Tgrt Haber
08 Ağustos 2017 15:18

İş kazalarına karşı Türk-Alman işbirliği

Alman sendikacılar Somalı madencilere eğitim verdi

İş kazalarına karşı Türk-Alman işbirliği
türk-alman iş birliği,,iş kazaları

Türkiye Maden İşçileri Sendikası, Alman Maden Kimya Enerji İşçileri Sendikası işbirliğiyle iki gün süren eğitim semineri düzenledi. 
301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma'da Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile Alman IG BCE Sendikası işbirliğiyle seminer düzenlendi. İş gücü madenciliğe dayalı olan ve 15 binin üzerinde madencinin bulunduğu Soma'da iş kazalarını minimuma indirmek için Soma Maden İş Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde 'Türkiye ve Almanya maden iş kollarında işçi sağlığı ve iş güvenliği' konuları ele alındı. Seminerde Alman RAG Maden Şirketi eğitimcilerinden Dieter Mantwill, Metin Ayçil ve IG BCE Sendikasından Michael Mersmann konuşma yaptı.

"15 milyar ton bilinen kömür rezervlerimiz var"
Program öncesi konuşan Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgençay, "Maden işçiliğinin günümüzde ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Açıklanan son verilere göre, 15 milyar ton bilinen kömür rezervlerimiz var. Bu rakam güzel bir rakam olarak görünse de bu kömürü üretirken meydana gelebilecek kazalar da bizleri endişelendiriyor. Biz kamu ve özel sektör yöneticilerinden önce insan diyerek üretim yapmalarını bekliyoruz" dedi. 
Yönetime seçildikleri dönemden beri Alman sendikalarıyla iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Küçükgencay, "Yönetime geldiğimizden beri Alman sendikamızla iyi ilişkiler yaşıyoruz. Bizim gerçek dostumuz olduklarını yaptıkları dayanışma ile gösterdiler. Almanya'da önümüzdeki 1 yıl içinde kömür madenciliği bitecek. Uzun yıllardır yapmış oldukları tecrübeleri sıfır kazaya indirgedikleri madenlerdeki eğitimleri bizlerle paylaşacaklar. 2 büyük sendika olarak 30 bin civarında üyemiz var. Bu çok büyük rakam değil. Biz Türkiye'de öncü olarak örgütlü olduğumuz iş sahalarında iş sağlığı ve güvenliğine daha dikkat ederek önümüzü görecek projelere imza atmak zorundayız. Şu anda hükümetler arasında Almanya ile sorunlar yaşıyor olabiliriz ama sendikal anlamda bilgi birikimlerini almaya devam edeceğiz" diye konuştu. 
Seminerin sonunda katılımcılara belge takdim edilirken, seminere Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez yöneticileri ile Ege Bölgesi şube yöneticileri, Alman sendika yöneticileri, iş yeri temsilcileri katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...