Tgrt Haber
18 May 2021 11:01

İşgalci İsrail'e Dışişleri'nden sert tepki

İşgalci İsrail’e Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bilgiç’ten sert kınama geldi. Tanju Bilgiç, Katar Kızılayı Derneği Gazze Genel Merkezi’nin İsrail tarafından bombalanmasına ve Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani Hastanesi’nin zarar vermesini ve saldırılarını şiddetle kınadı.

İşgalci İsrail'e Dışişleri'nden sert tepki
Dışişleri Bakanlığı,,İsrail,,Filistin,,Tepki,,Gazze,,Saldırı,

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, konuya ilişkin bir soruya yanıtında, uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlali olan bu menfur saldırılar neticesinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, dost ve kardeş Katar devleti ve halkına başsağlığı dileklerini iletti.

"SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Uluslararası toplumu İsrail'in ayrımsız ve orantısız güç kullanımına son verilmesi ve uluslararası hukuka riayet etmeye zorlanması için çabalarını artırmaya davet eden Bilgiç, "Katar Kızılayı Derneği Gazze Genel Merkezi’nin 17 Mayıs 2021 tarihinde İsrail tarafından bombalanması ile Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani Hastanesi’nin zarar görmesine yol açan İsrail saldırılarını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

İSGALCİ İSRAİL FİLİSTİN'İ VURMAYA DEVAM EDİYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında şehit sayısının 61'i çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 212’ye, yaralıların sayısının ise bin 400’e yükseldiğini açıkladı.

İSRAİL FİLİSTİNİ YIKIYOR GOOGLE ÜSTÜNÜ ÖRTÜYOR

İsrail’in günlerdir bomba yağdırdığı Filistin’e dünya sessiz kalmaya devam ediyor. İşgalci İsrail’in saldırıları sonrasında çok sayıda Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi ise yaralandı. Dünya bu katliama sessiz kalırken Google, İsrail’in saldırılarının izlerini gizledi. Saldırıların yerlerini belirlemek ve yıkımı belgelemek için harita verilerini ve açık kaynakları kullanan araştırmacılar İsrail’in saldırıları sonucunda yerle bir edilen Gazze’nin bulanık görüldüğün fark etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...