Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Nisan 2015 17:17

İslam, 'Çağrı merkezleri ihtiyacı karşılayacak durumda'

Bakan Ayşenur İslam, ''ALO 183'' çağrı merkezlerinin, Türkiye'deki ihtiyacı karşılayacak durumda olduğunu bildirdi.

İslam, 'Çağrı merkezleri ihtiyacı karşılayacak durumda'
ayşenur islam,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Camili Mahallesi'nde Alo 183 Çağrı Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, Alo 183'ün engelli, yaşlı, kadın, çocuk, aile, şehit yakınları ve gazilerle ilgili tüm hizmetlerin yapılış biçimi hakkında bilgi veren, acil çağrıları alan, destek ve yardım hizmeti sunan örgütlenmiş çağrı merkezi sistemi olduğunu söyledi. 

Bu sistemin ilk defa 2002'de Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce hayata geçirildiğini anlatan İslam, başlangıçta tek personelle sadece 20 ili kapsayan çağrı merkezi olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti. 

Alo 183'ün kamunun ilk defa işaret diliyle hizmet verdiği çağrı hattı olduğunu dile getiren İslam, Arapça ve Kürtçe bilen elemanlarla bu dillerden gelen çağrıları cevapladıklarını aktardı. 

"İyi bir danışmanlık merkezi"

Bakan İslam, sms yoluyla talep ve şikayet alma yeniliğini de ilk defa Alo 183'le başlattıklarını ifade ederek, "Son derece iyi hizmet veren kurum yapılanmamız olduğunu görüyoruz. 2011'de 51 bin çağrı almışız, 2014'teki istatistiklerde ise çağrı sayımızın 100 binin üzerinde olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu. 

"Alo 183 hattı, çocuk hizmetlerimiz açısından da iyi bir danışmanlık merkezi" diyen İslam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aile yanında çocukların desteklenmesiyle alakalı sorunların giderilmesi için rehberlik yapılıyor. Çocuk yuvaları, yetiştirme yurtlarına alınma, evlat edinme, koruyucu aile taleplerinin ulaştırılması, gönüllü çalışma taleplerinin karşılanması da yine bu hattımızda rehberlik sunulan konular. Çağrı merkezleri şu an için Türkiye'deki ihtiyacı karşılayacak durumda gibi duruyor ama lokasyonumuzu çok iyi organize ettik. Eğer ileriki günlerde kapasite arttırımına ihtiyacımız olursa yeni açtığımız bina bu manada da donanımlı. Hemen bunu da yapabilecek durumdayız. O açıdan da iyi bir hazırlık yaptığımızı düşünüyoruz."

Çağrı merkezinin açılışını gerçekleştiren İslam, daha sonra merkezde incelemelerde bulundu.

Bu arada Bakan İslam, çağrı merkezini arayan şiddet mağduru bir kadınla görüştü. Kadına, şiddet konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İslam, gerekli yardımı yapacaklarını söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...