Tgrt Haber
08 Haziran 2014 15:04

İslam, 'Her türlü imkanı seferber edeceğiz'

Selden etkilenen Sakarya'da inceleme yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Biz, devlet olarak sizin yanınızdayız. Her türlü imkanı seferber ettik, edeceğiz. Bütün müşkülleri de sizlerle birlikte omuz omuza çözmeye çalışacağız" dedi.

İslam, 'Her türlü imkanı seferber edeceğiz'
ayşenur islam,sel,yardım,imkan,

Hendek ilçesinde taşkın nedeniyle hasar gören bölgelerde incelemelerde bulunan İslam, yetkililerden bilgi aldı.Daha sonra Hendek Gençlik Merkezi'ndeki afet bilgilendirme toplantısına katılan İslam, burada yaptığı konuşmada, afet nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.
Bundan sonraki meselenin tedbir almak olduğunu vurgulayan İslam, şöyle devam etti: "Bu konuda biz de elimizden geleni yapacağız.  Gördüğüm kadarıyla Hendek, Geyve, Karapürçek, Akyazı, Kocaali ve Erenler ilçelerinin köylerinde ciddi hasar var. Bir taraftan evlerle, barınmayla ilgili, bir taraftan da ekili alanlarda ekonomik anlamda zarar var. Her ikisi açısından da ne yapabileceğimize acilen bakacağız. Şu anda ne yapılması gerekiyorsa arkadaşlarımız yapıyor."İslam, önce hayatın normale döndürülmesi gerektiğini ifade ederek, "Sonra da uğradığımız ziyanın karşılanması, çiftçilerimizin tekrar tarıma dönebilmesi için neler yapacağımıza bakacağız. Sanayicilerimizde bir miktar zarar var, çalışmalar durmuş vaziyette. Onların yeniden başlaması için yapmamız gereken işler var. Bunları hep beraber yapacağız. Ben şu aşamada özellikle Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Olayın ilk anından itibaren meseleye el koydular" şeklinde konuştu. "Tabii bu bir tabi afet. Burada 'neden' olduğu sorusundan çok, 'nasıl daha az hasarla atlatabiliriz' sorusu önemli" diyen İslam, bu tür afetleri daha az hasarla atlatabilmek için uzun vadeli ne yapılması gerektiğine baktıklarını anlattı. Yapıcı bir sonuca gideceklerini aktaran İslam, "Biz, devlet olarak sizin yanınızdayız. Her türlü imkanı seferber ettik, edeceğiz. Bütün müşkülleri de sizlerle omuz omuza çözmeye çalışacağız" şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...