Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2014 22:07

İsmet Yılmaz: Haşim Kılıç'a yakıştıramadım

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarıyla ilgili bir açıklama yaptı...

İsmet Yılmaz: Haşim Kılıç'a yakıştıramadım
ismet yılmaz, Haşim Kılıç, yılmaz, gömlek, milli savunma bakanı, kılıç,

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, programları katılmak üzere karayoluyla geldiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Mustafa Sarılar tarafından babası Ethem Sarılar adına yaptırılan caminin temel atma törenine katıldı. Törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) düne kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı'yla ilgili olarak, 'Bu kişi hukuk fakültesi mezunu değil; bırakın Anayasa Mahkemesi'ne başkan olmayı, hakim bile olamaz' dediğini savunan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın cuma günü yapmış olduğu konuşmayı Cumhuriyet Halk Partisi alkışlıyor. Buradan da anlaşılıyor ki ya başkan değişti ya Cumhuriyet Halk Partisi. Ama biz biliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumlarında kişiler gibi genetik kodları vardır, kolay kolay değişmez. Cumhuriyet Halk Partisi'nin genetik kodları 1940'lardan kalmıştır. Dolayısıyla değişen kimdir? Muhtemelen diyeceklerdir ki, 'CHP değişmez, değişse değişse Haşim Kılıç değişmiştir' diyeceklerdir. Muhtemelen Kırşehir'den karşı şehre taşındığını ve beyaz Türklerin arasına katıldığını söylemek istiyor. Peki eğer ki Haşim Kılıç kendisinin değişmediğini, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değiştiğini iddia ediyorsa o zaman da bununla ilişkin Twitter kararı da verildi. O halde Cumhuriyet Halk Partisi'nin değiştiğine ilişkin bir mahkeme kararının ortaya koyulması lazım."

"GÖMLEK DEĞİŞTİRMEK NORMAL"

Haşim Kılıç'ın konuşmasında "Gücün ve şartların etkisiyle gömlek değiştiren bir karakterin sahibi olamayız" cümlesine atıf yapan Bakan İsmet Yılmaz, "Tabii diyor ki, 'Gömlek değiştirmek normal.' Biliyorsunuz herkes gömleğini değiştirir ama renk değiştirmek normal değildir. Hamd olsun rengimizi değiştirmedik biz Allah'ın boyasıyla boyanmışız, Allah'ın boyasından daha güzeli de olmaz." şeklinde konuştu.

"HAŞİM KILIÇ'A YAKIŞTIRAMADIM"

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararını bir kez daha eleştiren Bakan Yılmaz, Mahkeme Başkanı Kılıç'ın siyasi bir konuşma yaptığını bunu kendisine yakıştıramadığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Hukuken her bakımdan yanlış olan bir Twitter kararı var. Bu Twitter kararını hiç kimsenin, hiçbir hukukçunun, ben de bir hukuk doktoru olarak söylüyorum, doğrulayabilmesi, 'Uygundur' diyebilmesi mümkün değildir. Bu yanlış karara 2 tane sihirli kelime evrensel ve haberleşme özgürlüğü gibi sihirli kelimelerin arkasına saklanarak bu kararın yanlışlığını örtemezler. Ne yapmak istedi? Oysa Anayasa Mahkemesi millet adına karar veriyor, doğru mu? Millet adına karar veren bir kurumdan ne beklenir? O milleti oluşturan fertlerin onurunu ve kişilik haklarını koruması lazımdır. Anayasa Mahkemesi bu Twitter kararına ne yaptı? Kendi ulusunun, kendi milletinin, bireylerinin onurunu ve kişilik haklarını değil, dış odaklı bir ticari şirketin haklarını korudu. Dolayısıyla bunu bu milletin kabul edebilmesi mümkün değil. İşte bütün verilmiş olan bu kararın ezikliğiyle şimdi onu gölgelemek için de siyasi konuşma yapıldı. Ama ben yakıştıramadım. Haşim Kılıç Bey'e yazık oldu diyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...