Tgrt Haber
14 Nisan 2015 12:18

İspanya'da boğulan Serdar'ın evine ateş düştü

Erasmus projesiyle gittiği İspanya'nın Marbella şehrinde denizde boğularak hayatını kaybeden Serdar Fidan'ın (18) evinde yas var.

İspanya'da boğulan Serdar'ın evine ateş düştü
ispanya, Serdar Fidan

Okul birincilikleri ile ailesinin göz bebeği olan Serdar'ın yakınları göz yaşına boğuldu. Anne Günnur Fidan, çocuklarla sadece bir öğretmenin İspanya'ya gönderilmesine tepki gösterdi.
Balıkesir'in Karaoğlan Mahallesi'nde yaşayan Fidan ailesi, oğullarının eğitim programı için gittiği İspanya'dan gelen haberle yasa boğuldu. Yakınlarının taziye ziyaretinde bulunduğu baba Ahmet Fidan, kötü haberi aldığı anı anlattı. Fidan, "Çalıştığım yere müdür geldi, gidiyoruz dedi. Ne oldu müdür bey, hayırdır dedim. Anladım ben bir şey olduğunu. Durup dururken çalışan birini alıp gitmez. Bindik araca, dışarıda resmi bir araç daha vardı. Resmi aracı takip ettik, bizim eve geldik. Bir şeyden haberimiz yok. Sayın valimiz gelmiş, sağ olsun. Aç kapıyı, içeri girelim dediler. Vali bey, otur yanı başıma dedi. 'Oğlan İspanya'ya gitmiş, kaza geçirmiş' dedi, bizimde o anda haberimiz oldu. Dünya başımıza yıkıldı" dedi.
"SERDAR ÖĞRETMENLERİN GÖZ BEBEĞİ İDİ" 
Oğlunun okulun en başarılı öğrencisi olduğunu söyleyen Baba Fidan, "Okul başarılı öğrenciler için tur düzenliyordu. Bu sene onun son senesi, gitsin görsün istedim. Ben gidemedim, bari seni göndereyim dedim. Bir hafta oldu gideli. Dün akşam acı haberi aldık. Her sene takdir, onur belgesi getirirdi. 4 seneden beri bir kez bile şikayet duymadık öğretmenlerinden" diye konuştu. 
Acılı anne Günnur Fidan, yetkililere tepki gösterdi. Ağıtlar yakılan evde güçlükle konuşan Fidan "Benim çocuğum, evladım gitti. Niye bakamadılar? Ayın 5'inde görmüştüm. Uçağa binerken bana hakkını helal et dedi. Ben uçağa bindim, sevincimden uçuyorum demişti. Ama bir öğretmen mi gider başında? Bunlar özürlü çocuklar, 2-3 öğretmenin bunların başında gitmesi lazım değil mi? Madem gittiler, suya sokmasalardı ya? Benim evladımın hiç kimseye zararı yoktu. Gitti artık. Oğlum gitti. Ben ne desem çare yok. Ciğerlerim kavruldu. 2 tane öğretmen gitmez mi? Hepsi işitme engelli bunların" diye sitem etti. 
Torun acısı yaşayan dede Cemali Fidan ise, "Gece saat yarımda duydum. Ben Köylüköy'ün de oturuyordum. Bacanak gelmiş, hayırdır diye sordum. Serdar'ın acı haberini aldım. Okul onları mükafatlandırmak için yollamış. Bu sene memuriyete başlayacağı için öğretmenlerin gözbebeğiydi. Çok medeni, uysal bir çocuktu" dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...