Tgrt Haber
07 Şubat 2022 12:24

Son dakika haberi: Isparta Valiliğine geçici görevlendirme

Son dakika haberi: Kovid 19'a yakalanan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu görevden alındı. Seymenoğlu'nun yerine geçici olarak Merkez Valisi Osman Kaymak görevlendirildi.

Kovid-19'a yakanan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu
Kovid-19'a yakanan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu

Isparta'da yaşanan elektrik kesintileri kırsal bölgelerde halen devam ederken yapılan çalışmaların aksamaması adına Kovid-19 test sonucu pozitif çıkan Vali Seymenoğlu'nun yerine geçici olarak Merkez Valisi Osman Kaymak getirildi.

Kaymak daha önce Tunceli ve Samsun’da valilik yapmış, 2020’deki kararnameyle merkeze çekilmişti.

Son dakika haberi: Isparta Valiliğine geçici görevlendirmeGeçici olarak göreve getirilen Osman Kaymak...

TESTİ POZİTİF ÇIKAN VALİ KARANTİNADA

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Kovid 19 testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı. 

İÇİŞLERİ: GÖREVDEN ALMA SÖZ KONUSU DEĞİL

İçişleri Bakanlığı, sağlık sorunları nedeniyle göreve devam edemeyen İsparta Valisi Ömer Seymenoğlu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Vali Seymenoğlu'nun yoğun kar yağışıyla mücadele sırasında Covid-19'a yakalandığı ve evinde karantina altına alındığı belirtildi. Afetle mücadelenin aksamaması ve kamu hizmetlerinin devam etmesi için, karantina süresi dolana kadar Vali Seymenoğlu'nun yerine Vali Mülkiye Müfettişi Osman Kaymak'ın görevlendirildiği duyuruldu. 

Yapılan uygulamanın rutin bir uygulama olduğu belirtilen açıklamada, görevden alma veya bir atamanın söz konusu olmadığı ifade edildi. 

OSMAN KAYMAK KİMDİR?

1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1991 yılında Kütahya iline bağlı Pazarlar ilçesine kurucu kaymakam olarak atanmıştır. Daha sonrasında Narman ve Battalgazi kaymakamlıkları görevinde bulunmuştur.

1998 yılında Niğde'ye vali yardımcısı olarak atanmıştır. Ardından Suluova, Elmadağ ve Eyüpsultan kaymakamlıkları görevinde bulunmuştur. 2013 yılında ise İzmit kaymakamı olmuştur. 23 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile de Tunceli valiliğine atanmıştır.

Vali Osman Kaymak, İçişleri Bakanlığı tarafından 18 Ocak 2017 tarihinde Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiş ve kayyum olarak atanmıştır. Tunceli Valiliği görevi ile Belediye Başkan Vekilliği görevlerini birlikte yürütmüştür. 21 Haziran 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Samsun Valiliğine atanmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...