Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2014 20:45

İspat edilemeyen davaya mahkemeden ret

Sistemli saldırılarla karşı karşıya kalan Medya Takip Merkezi'nin Hukuk Birimi, iftiralar üzerine açıklama yaptı.

İspat edilemeyen davaya mahkemeden ret
ispat, sistem, saldırı, medya takip, hukuk birimi, iftiralar

Sistemli saldırılarla karşı karşıya kalan MTM Medya Takip Merkezi, bu organize saldırılardan birisinde rakibi Ajans Press tarafından, ABD'den getirtilen bazı şaibeli isimlere bedeli mukabili hazırlatılan sahte raporlar ile veri hırsızı olarak lanse edilmişti. MTM'ye iftira tuzağını kuran Ajans Press firması yöneticilerinin açtığı 2 dava mahkemeler tarafından iddiaların ispatlanamadığı gerekçesi ile MTM lehine; Ajans Press'in de aleyhine sonuçlandı. MTM Medya Takip Merkezi Hukuk Birimi'nden yapılan açıklamada, Medya takip sektörü firmalarından Ajans Press tarafından önceki yıl asılsız iddialar ortaya atılmış, bu iddialar yoluyla yayınlar yapılması sağlanarak kurumumuza haksız rekabet teşkil edecek eylemlerde bulunulmuş ve durum kamuoyu ile de paylaşılmıştır. Bakırköy 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, 2012/57 E. Numaralı dosyası üzerinden 21.01.2014 tarihinde vermiş olduğu karar ile tüm bu iddiaların asılsız olduğunu ortaya koymuş ve karşı tarafın ispat edilemeyen davasını reddetmiştir. Sözü geçen davada Ajans Press, kendi bilgisayarlarına ve ağ sistemlerine dışarıdan erişilerek haber verisi alındığını iddia etmiştir. Erişildiğini iddia ettiği veriler ise, herkesçe bilinmesi muhtemel haberlerdir.
Ajans Press'in bilgisayarlarına ve veri tabanına dışarıdan müdahale edilmesi bu kadar kolay ise bu durumda ortaya iki olasılık çıkmıştır:
1-     Ajans Press bilgi güvenliği konusunda yetersiz olduğunu ve herhangi bir verisini koruyamama ihtimali olduğunu, açmış olduğu bu davada ileri sürdüğü hususlar dahilinde açıkça kabul etmiştir.
2-     Yok eğer firmanın bilgisayarları ve veri tabanları iyi korunuyorsa, bu durumda iddiası rakibini kötü göstermek ve kamuoyunu yanıltmak maksatlıdır. Ortada herhangi bir mahkeme kararı yokken, basın bültenlerinde ve müşterilerimize gönderilen karalama maillerinde,bir karar varmış gibi davranılması bunun göstergesidir. Bize haksız yere dava açması da,yine bu yüzdendir.
Sonuçta, açılan dava ile firmamıza yöneltilen karalama kampanyası amacına ulaşmamıştır. Tüm yasal başvuru haklarımızı saklı tutarak, rakibimize bu tür yollara başvurmaması gerektiğini hatırlatıyor, kendisini adil rekabet ortamına ve dürüstlüğe davet ediyoruz.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
MTM Medya Takip Merkezi
Hukuk Birimi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...