Tgrt Haber
19 Haziran 2022 19:19 - Güncelleme : 19 Haziran 2022 20:41

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid'in Türkiye'ye geleceği tarih açıklandı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İsrail Dışişleri Bakanı Lapid'in 23 Haziran'da Türkiye'ye geleceği aktarıldı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, AA
İsrail Dışişleri Bakanı Lapid'in Türkiye'ye geleceği tarih açıklandı
Dışişleri Bakanlığı,İsrail

Türkiye ve İsrail arasındaki diplomatik girişimler hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından yeni bir açıklama geldi.

TARİH BELLİ OLDU

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in 23 Haziran 2022'de Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Konuya ilişkin Bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 23 Haziran 2022 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir. Ziyaret çerçevesinde yapılacak temaslarda ikili ilişkilerimiz ve bölgesel konular ele alınacaktır" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN-HERZOG GÖRÜŞMESİ

Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, terörle mücadele ve güvenlik dahil, iki ülke ilişkileri ve bölgeye dair meselelerde diyalog halinde olma, barış ve istikrar için işbirliğine devam etme konusunda mutabık kaldılar.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24-25 Mayıs 2022'de Filistin ve İsrail’i kapsayan iki günlük ziyaret gerçekleştirmişti.

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...