Tgrt Haber
27 Aralık 2021 09:32

İsrail, Golan tepelerinde yerleşim sayısını iki katına çıkarıyor

İşgalci İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Golan tepelerindeki Yahudi yerleşim birimlerinin sayısını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

İsrail, Golan tepelerinde yerleşim sayısını iki katına çıkarıyor
İsrail,Golan Tepleri

İsrail hükümeti, Suriye ve Lübnan sınırına yakın Golan tepelerindeki Kibbutz Mevo Hama'da kabine toplantısı düzenledi. İsrail Başbakanı Naftali Bennett  toplantıda yaptığı açıklamada, Golan tepelerindeki Yahudi yerleşimci sayısını 5 yıl içinde iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bennett, "Bugün hedefimiz Golan tepelerinin nüfusunu ikiye katlamak” dedi.

BİDEN YÖNETİMİNE MESAJ! 

Bennett, Golan tepeleritnin İsrail’e ait olduğunu vurgulayarak eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin İsrail'in Golan tepelerindeki egemenliğini tanıdığını hatırlattı. Ardından ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin de bu karara itiraz etmeyeceğini umduklarını kaydetti.

7 BİN 300 KONUT PLANLANIYOR 

Kabine tarafından onaylanan bir taslağa göre İsrail'in bölgedeki yerleşim yeri olan Katzrin'de ve daha küçük yerleşim alanlarında yaklaşık 7 bin 300 yeni konut inşa edilmesi, iki yeni yerleşim yeri kurulması ve bölgeye 23 bin yeni yerleşimci çekilmesi planlanıyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...