Tgrt Haber
18 Haziran 2021 18:05

İsrail ile Filistin'den 1.4 milyon doz aşı takası

İsrail ile Filistin, 1.4 milyon son kullanma tarihi yaklaşan koronavirüs aşısının takası konusunda anlaştı. Anlaşma İsrail Başkanlık Ofisi tarafında duyuruldu.

İsrail ile Filistin'den 1.4 milyon doz aşı takası
İsrail,Aşı,Filistin,Gazze,Aşılama,Koronavirüs

Filistin yönetimi ile İsrail, 1.4 milyon dozdan fazla koronavirüs aşısı takası için anlaştı. Yapılan açıklamada İsrail, son kullanma tarihi yaklaşan aşıların kullanılması için Filistin’e gönderecek. Anlamada ek olarak Filistin’in Eylül-Ekim ayında alacağı Pfizer/BioNTech aşısını İsrail’e gönderecek.

İSRAİL AŞI PAYLAŞMADIĞI İÇİN ELEŞTİRİLDİ

Filistinli yetkililere göre, İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinlilerin yalnızca yaklaşık yüzde 30'u en az 1 doz aşı aldı. Yetişkin nüfusunun yaklaşık yüzde 85'ini aşıladıktan sonra normale dönen İsrail ise Batı Şeria ve Gazze'deki 4.5 milyon Filistinli ile aşılarını paylaşmadığı için eleştirilmişti.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...