Tgrt Haber
29 Ocak 2014 18:31

İstanbul Adliyesi'nde büyük değişim

Emniyet Müdürlüğü’ndeki yer değiştirmelerin bir benzeri Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda da yaşandı.

İstanbul Adliyesi'nde büyük değişim
istanbul adliyesi,emniyet müdürlüğü,çağlayan,adalet sarayı,istanbul,istanbul cumhuriyet başsavcısı,mehmet yüzğeç,17 aralık soruşturması,soruşturma,ceza mahkemesi,ağır ceza,salihoğlu,adliye,hakim ve savcı,görev değişimi

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda yaklaşık 115 hakim ve savcının görev yeri değişti. 17 Aralık savcılarının dosyadan el çektirilmesinin ardından 192 savcıdan 90'ının görev yeri değişti. 25 hakimin de başka adliyelere atandığı öğrenildi. Sabah saatlerinde de 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç dosyadan alınmıştı. Celal Kara, İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, Mehmet Yüzgeç, İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne duruşma savcısı olarak atanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, yapılan görev değişikliğini ön yazı ile hakim ve savcılara gönderdiği bir yazı ile tebliğ etti. Değişikliğin gerekçelerinin de sıralandığı yazıda, göreve geldikten sonra adliyede görev yapan personelin yapmış olduğu görevleri incelediğini vurgulayan Salihoğlu, yeni görev değişikliğini uygun gördüğünü aktardı. Salihoğlu, görev değişikliğinin başarı ve hukukun üstünlüğünü sağlamaya yönelik olduğunu belirtti.
SALİHOĞLU TARAFINDAN GÖNDERİLEN TEBLİĞ YAZISI VE EKİ ŞÖYLE

Yazıda Çağlayan'da sadece 90 savcının görev yerlerinin değişmediği adliyedeki bürolarda da bazı değişiklikler yapıldığı aktarıldı. Tebligata göre, Sahtecilik ve dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu ve Malvarlığına Karşı Suçlar Bürosu'nun kapatılarak Genel Soruşturma Bürosu adı altında birleştirildiği yer alıyor Ayrıca, Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, Kaçakçılık Narkotik Suçlar Soruşturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu da kapatılarak Kaçakçılık, Toplumsal Olaylar ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu adı altında birleştirildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...