Tgrt Haber
14 Şubat 2020 14:53

İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü

İstanbul Bahçelievler'de kentsel dönüşüm amacıyla 1 ay önce boşaltılan bina çöktü. Enkaz altında kalan biri olma ihtimaline karşı çalışma başlatıldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, binanın yıkımının yarın yapılacağını, çökmenin nedeninin ise kolon demirlerinin alınmasından kaynaklı olduğunu söyledi.

İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü
istanbul,bahçelievler

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde Siyavuşpaşa Mahallesi Emek Caddesi Narlı Sokak'ta 7 katlı boş bir binanın çökmesi üzerine, olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.  

Binanın depremde hasar gördüğü için bir süre önce taşıdığı risk nedeniyle boşaltıldığı öğrenildi. Ancak binanın çöktüğü sırada önünden geçenlerin olduğu bilgisi üzerine AFAD, itfaiye ekipleri arama çalışmalarına başladı. Sokaktan geçenlerin enkaz altında kalıp kalmadığı araştırılıyor.

BAHÇELİEVLER'DE ÇÖKEN BİNADAN İLK GÖRÜNTÜLER

İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü

VALİLİK: BİNA BİR AY ÖNCE BOŞALTILDI
İstanbul Valiliği, Bahçelievler'de çöken 7 katlı binaya ilişkin açıklamaya yaptı. Açıklamada, "Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır" denildi.

"Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesi'nde; alınan ilk bilgilere göre bugün saat 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır. Gelişmelerden bilgi verilecektir" denildi.

ÇÖKEN BİNA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Bahçelievler'de çöken 7 katlı bina havadan görüntülendi.

BİNANIN ÇÖKMEDEN ÖNCEKİ HALİ
İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü

İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü
İstanbul, Bahçelievler'de çöken 7 katlı binanın çökmeden önceki hali

HAKAN BAHADIR: KOLONLARIN DEMİRLERİ KESİLDİĞİ İÇİN BİNA ÇÖKTÜ
Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır çöken binanın çökme nedenini açıkladı. Başkan Bahadır, planlı bir şekilde yıkılacak olan binanın kolonlarındaki demirlerin kesilerek alındığı için yıkıldığını söyledi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Güner, Bahçelievler’de çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada, “Deprem sonrası tespitlerimizde ağır hasarlı olarak boşalttığımız binalardan birisi” dedi.

ÇÖKEN BİNA İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bahçelievler’de çöken bina ile ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

VALİLİK: BİR VATANDAŞIMIZ HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI

İstanbul Valiliğinden, Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi'nde çöken 7 katlı binayla ilgili yazılı açıklama yapılarak, “Hafif şekilde yaralanan bir vatandaşımız Bahçelievler Devlet Hastanesi’nde ayaktan tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Yıkılan binanın yanındaki 5 bina tedbir amacıyla boşaltılmıştır” denildi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...