Tgrt Haber
08 Haziran 2014 16:54

İstanbul Boğazı'nda teknelerle tanker eylemi

Boğazdaki geçişlerinde yaşana tehlikelere dikkat çekmek isteyen yüzlerce tekne, İstanbul Boğazı’nda protesto eylemi yaptı.

İstanbul Boğazı'nda teknelerle tanker eylemi
istanbul boğazı,tekne,tanker,eylem,

Yüzlerce tekne, boğazdan geçen tankerlere tepki gösterdi.Doğa ile Barış Derneği, Dünya Boğazlar Günü sebebiyle bir protesto eylemi düzenledi. Boğazdaki tehlikelere dikkat çekmek amacıyla yapılan eyleme yüzlerce tekne katıldı. Beykoz Kundura Fabrikası’nda bir araya gelen tekneler, marşlar eşliğinde boğaza açıldı. Boğazı kapatan tekneler, yük gemilerinin geçişini engellemeye çalıştı. Düdüklerle yük gemilerine tepki gösteren teknelere, yük gemileri de aynı şekilde karşılık veri. ‘Türk boğazları petrol botu hattı değildir, ‘Önce güvenlik’ yazılı pankartların asıldığı teknelerin boğazda yaptığı gösteriler renkli görüntülere sahne oldu. Pilot gemi ‘Küçük Prens’te bulunan eylemciler ise yakalarına taktıkları siyah kurdele ile Soma’da yaşanan maden faciasına dikkat çekti.Grup adına basın açıklaması yapan Doğa ile Barış Derneği Başkan Yardımcısı İklil Üstün, “Türk boğazları kaza ihtimali en yüksek su yoludur. Bu su yolunda tankerlerle yapılan takviye sırasında milyonlarca canlı ölüyor. Bu güne kadar boğazda 796 kaza yaşandı. Sorunların çözümünde halkın katılımının olduğu süreci önemsiyoruz” dedi.Grup eylemlerinin ardından boğazdan ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...