Tgrt Haber
02 Temmuz 2021 22:28

İstanbul hafta sonu hava durumu: Meteoroloji saat vererek uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada hafta sonu için plan yapan vatandaşlara kötü haber geldi. Yapılan açıklamada İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde sağanak etkisini gösterecek

İstanbul hafta sonu hava durumu: Meteoroloji saat vererek uyardı
Meteoroloji,sağanak,hava durumu,istanbul

Türkiye’de sıcaklık mevsim normallerinin üstünde devam ediyor. Sıcaklıkların yer yer artış gösterdiği Temmuz’un ilk günlerinde hava az da olsa serinleyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama hafta sonu plan yapan vatandaşları üzdü. 1 Temmuz’da başlayan normalleşmede ilk kısıtlamasız hafta sonunda sağanak etkisini gösterecek

YURT GENELİNDE SAĞANAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3-9 Temmuz için bir haftalık hava durumu raporunu yayımladı ve "Genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren ülkemiz genelinde azalacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son uyarıya göre, yarın ülkenin kuzey kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanaklı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Çorum, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

HAVA SICAKLIKLARI AZALIYOR

Hava sıcaklığının, yağış alan yerlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, yarın Çankırı, Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar ile kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere Ankara yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanaklı olacak.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Türkiye genelindeki hava durumu raporunu açıklarken 7 il için turuncu, 12 il için ise sarı uyarı ile kuvvetli gök gürültülü yağış uyarısında bulundu. Sinop, Çorum, Çankırı, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Afyonkarahisar, Kütahya, Kocaeli ve İstanbul'da ise sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Buna göre yarın Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce ve Sakarya için turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

İstanbul hafta sonu hava durumu: Meteoroloji saat vererek uyardı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...