Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2019 13:41

İstanbul Havalimanı’na ‘büyük göç’ bu gece başlıyor

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı'na 45 saat sürecek olan taşınma operasyonu, bu gece 03:00'da başlayacak ve 6 Mart Cumartesi günü saat 23:59’da tamamlanacak. Taşınma süresince bazı yollar belirli saatlerde trafiğe kapatılacak.

İstanbul Havalimanı’na ‘büyük göç’ bu gece başlıyor
istanbul havalimanı,atatürk havalimanı,trafiğe kapalı yollar

29 Ekim 2018'de açılışı yapılan İstanbul Havalimanı ile birlikte Atatürk Havalimanı kapanma sürecine girdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, taşınma sürecinin ayrıntılarını açıkladı. Planlanan taşınma sürecinin 5 Nisan'da gece 03:00'te başlayacağını açıklayan Bakan Turhan, sürecin 6 Nisan gecesi saat 23:59'da tamamlanacağını ve toplam 45 saat süreceğini söyledi.

‘Büyük Göç’ ile Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul Havalimanı'na geçişi sağlanacak. Taşınma operasyonu sürecinde 47 bin 300 ton malzeme taşınacak. Taşınmanın gerçekleşeceği 45 saatlik zaman diliminde bazı yollar trafiğe kapatılacak. 

Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı’nda 12 saat uçuş yok
5 Nisan Cuma sabahı saat 03.00'te başlayacak ve 6 Nisan Cumartesi akşamı saat 00:00’da tamamlanacak olan THY’nin taşınma operasyonu sürecinde  6 Nisan 02.00 ile 14.00 saatleri arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı uçuşlara kapatılacak.

Taşınma operasyonunda 800 personel görev alacak
47 bin 300 ton ağırlığında malzemenin taşınacağı 'Büyük göç' süresince Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 47 bin 300 ton ağırlığında, 10 bin parçadan fazla malzeme taşınacak. 

5 bin tır hacminden fazla malzemenin taşınacağı operasyonda 800 kişi çalışacak. Taşıma sürecinin, İstanbulluların günlük yaşamına etkilerini en aza indirmek içinse bazı önlemler alındı.

'Büyük Göç'te bu yollar kapalı
"Taşınma sürecinde kapatılacak yollar arasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü de yer alıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanmak zorunda kalan araçların, yolun trafiğe kapatıldığı 24 saat boyunca FSM Köprüsü'nden geçişine izin verilecek.

Bunun dışında kapatılacak diğer güzergahlar şu şekilde:

Atatürk Havalimanı ile Mahmutbey Batı Kavşağı istikameti 05 Nisan'da saat 22.00 ile 6 Nisan gece 12 arasında 26 saat boyunca.
İstanbul Havalimanı’na ‘büyük göç’ bu gece başlıyor


Mahmutbey Batı Kavşağı ile İstanbul Havalimanı istikameti 5 Nisan saat 22:00 ile 6 Nisan saat 10:00 arası 12 saat boyunca
İstanbul Havalimanı’na ‘büyük göç’ bu gece başlıyor

İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu ile Basın Ekspress Yolu ( Mahmutbey Kavşağı ile Yeşilköy Kavşağı istikametinde 6 Nisan saat gece 01 sabah 10:00'a kadar 9 saat boyunca

İstanbul Havalimanı’na ‘büyük göç’ bu gece başlıyor

Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Marmara Otoyolunun Reşadiye Kavşağı ile Yassıören Kavşağı istikametinde 5 Nisan saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10:00 arası gidiş ve geliş yönünde 12 saat trafiğe kapatılacak.
İstanbul Havalimanı’na ‘büyük göç’ bu gece başlıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanmak zorunda kalan tüm araç sınıflarının yolun trafiğe kapatıldığı 24 saat boyunca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişine izin verilecek."

Yolunu şaşıranlar içinse İETT'nin 15 gün boyunca Atatürk Havalimanı'ndan - İstanbul Havalimanı'na 15 dakikada bir ring seferleri olacak.

Yeni havalimanına İETT hatlarının yanı sıra İstanbul'un 20 noktasından Hava-İst'inde seferleri olacak.

'En büyük göçü başlatmak üzereyiz'
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, taşınma operasyonuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
“Yeni Havalimanımızla birlikte anılarımız gurur anına dönüşecek. Dünyanın sivil havacılıktaki en büyük göçünü başlatmak üzereyiz. Büyük göçün en büyük adımını atacağız. Süreç gece 03’de başlayacak olan büyük taşınmanın büyük adımıyla birlikte 45 saatlik süre içerisinde bu taşınmayı tamamlayacağız. Yeni evimize, yeni yuvamıza kavuşmuş olacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...