Tgrt Haber
27 Haziran 2015 09:37

İstanbul için şiddetli yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un bu sabah saatlerinden itibaren şiddetli yaz yağmurlarının etkisi altına gireceğini belirterek, vatandaşları uyardı.

İstanbul için şiddetli yağış uyarısı
Meteoroloji, Hava durumu, İSKİ,Sabah,bugün,Avrupa,İstanbul,Meteoroloji,Meteoroloji Genel Müdürlüğü,İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Belediye, "Yağmurun 15-20 dakikalık aralıklarla metrekareye ortalama 51-75 kg yağış bırakacağı tahmin ediliyor" açıklaması yaptı. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre İstanbul bugün (Cumartesi) Sabah saatlerinden itibaren şiddetli yaz yağmurlarının etkisi altına giriyor.
Yağışların önce Avrupa yakasında, gök gürültülü, sağanak ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Şiddetli yağış kısa sürede içinde tüm İstanbul'da etkili olacak. Yağmurun 15-20 dakikalık aralıklarla metrekareye ortalama 51-75 kg yağış bırakacağı tahmin ediliyor. 
Yaz yağmurların ani yağması nedeniyle bazı bölgelerde göllenme ve trafikte aksamalara neden olabilir. Meteolojik ihbar doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  AKOM, İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde tüm ana arter ve kritik yerlerde temizlik çalışmaları yaparak yaşanması muhtemel sorunlara karşı ekipler hazır bekletiliyor."
DİĞER İLLERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK? 
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muş ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  
  Yapılan son değerlendirmelere göre, iç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta ve Burdur ile Erzurum’un kuzeyi, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.
  Hava sıcaklığının güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
  Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
  İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
  Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzeyinde kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
  Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, il merkezi ve batı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
  Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
  Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
  Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı  21
  Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 35

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...