Tgrt Haber
30 Temmuz 2022 09:51 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 10:20

Gökyüzünde meteor yağmuru şöleni! İstanbul semalarında gözlemlendi...

Yılda bir kez gerçekleşen ve ağustos ortasına kadar görülebilecek Delta Aquarids meteor yağmuru, İstanbul semalarında gözlemlendi. İstanbul Kilim koyunda gökyüzü Stop-Motion tekniği ile görüntülenen meteor yağmuru izleyenlere görsel şölen sundu.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
Gökyüzünde meteor yağmuru şöleni! İstanbul semalarında gözlemlendi...
meteor yağmuru,Delta Aquarids,Kilim koyu

İstanbul semaları dün gece meteor yağmuru ile parladı. İstanbul Kilim koyunda yılda bir kez gerçekleşen Delta Aquarids meteor yağmuru, net bir şekilde gözlemlenebildi.

Gökyüzünde Stop-Motion tekniği ile görüntülenene ve her yıl temmuz sonu ile ağustos ortası arasında gerçekleşen ve şu an mevcut olan Marsden ve Kracht Sungrazing kuyruklu yıldızlarını oluşturan bir parçalanmanın ürünü olan meteorların akışı, görsel şölene dönüşüyor.

İLK KEZ 1870'TE GÖZLEMLENDİ

İstanbul'da gözlemlenen meteor yağmuru ilk kez G. L. Tupman tarafından 1870'te 27 Temmuz-6 Ağustos arası 65 meteor gözlemi ile kaydedildi. Meteor yağmuru, en net ve iyi şekilde Güney Yarımküre'den ve Kuzey Yarımküre'nin güneyinden görülebildi.

DELTA AQUARIID NEDİR, NE ZAMAN GÖRÜLÜR?

Güney Yarım Küre'nin tropikal alanlarında ne biçimde izlenebilecek meteor yağmurları 18 Temmuz-21 Ağustos arası aktif olacak. Meteor yağmurunun en yoğun yaşanacağı gecenin ise 29'u 30 Temmuz'a bağlayan gece olacağı belirtildi.

Güney Deltası Aquariid meteorlarını en net şekilde sabaha karşı 3'ten itibaren görmek mümkün olacak. Saatte 20'ye yakın meteor atmosfere giriş yapacak.

STARLİNK UYDULARI DA İZLENMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde Türkiye'nin birçok ilinde görülen cisimler dikkat çekmişti. Söz konusu ışıkların, Elon Musk'a ait Starlink uyduları olduğu öğrenilmişti.

Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...