Tgrt Haber
31 Mart 2022 21:05 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 06:24

İstanbul Valiliğinden kritik baraj uyarısı: Yükselmeye devam ederse...

Kar ve yağmur İstanbul'daki barajların doluluk oranını artırdı. Barajlardaki seviye maksimum seviyeye dayanınca kritik bir uyarı geldi. İstanbul Valiliği, su seviyesinin yükselmeye devam etmesi halinde suyun kontrollü biçimde salınacağını açıkladı.

İstanbul Valiliğinden kritik baraj uyarısı: Yükselmeye devam ederse...

Her yaz öncesi ortaya çıkan kuraklık endişesinin aksine bu sene etkili olan yağışlarla beraber İstanbul'daki barajlar doldu, hatta taşma noktasına geldi. Su seviyesinin maksimum sınıra dayanması nedeniyle vatandaşlara uyarı geldi.

İstanbul Valiliği, Büyükçekmece, Ömerli ve Alibey barajlarında su seviyesinin yükselmeye devam etmesi halinde suyun kontrollü olarak salınacağını bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü’nce Büyükçekmece, Ömerli ve Alibey barajlarındaki su seviyesinin maksimum seviyeye yaklaştığı bildirilmiştir. Su seviyesinin yükselmeye devam etmesi halinde, barajlardan kontrollü olarak su verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

BARAJLARIN DOLULUK SEVİYESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre, kentteki barajlardaki genel doluluk oranının seviyesi 89,05 olara gözüküyor. Ayrı ayrı bakıldığında ise barajlardaki doluluk oranı şu şekilde:

Alibey: Yüzde 78,39

Büyükçekmece: Yüzde 94,45

Darlık: Yüzde 100

Elmalı: Yüzde 96,56

Istrancalar: Yüzde 100

Kazandere: Yüzde 100

Ömerli: Yüzde 91,66

Papuçdere: Yüzde 94,53

Sazlıdere: Yüzde 63,87

Terkos: Yüzde 85,07

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...