Tgrt Haber
25 Ocak 2022 13:40

İstanbul Valiliğinden 3. dalgaya karşı acil önlemler: Kamu çalışanlarına tatil...

Son dakika haberi: İstanbul Valiliği, ilde yaşanan olumsuz kış şartlarına karşı 'İdari izinler, malul, engelli ve hamileler, üniversiteler, İstanbul yönüne seyahat eden araçlar, otogarlar' ile ilgili alınan yeni tedbirleri açıkladı.

İstanbul Valiliğinden 3. dalgaya karşı acil önlemler: Kamu çalışanlarına tatil...
istanbul,kar

İstanbul'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı şehri adeta esir aldı. Kar kalınlığının bazı yerlerde 85 cm'ye ulaştığı megakentte kış adeta çileye dönüştü. Yollar kapandı, araçlar yolda mahsur kaldı. Trafikle ilgili tedbirler peş peşe geldi. Meteroloji'den alınan raporlar doğrultusunda kar yağışının üçüncü dalgasına karşı İstanbul Valiliği alınan yeni tedbirleri açıkladı.

İSTANBUL'DA KAR İÇİN YENİ TEDBİRLER

Kar yağışının iki gün daha sürecek olması nedeniyle alınan yeni tedbirleri sosyal medyadan duyuran İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz kış şartları nedeniyle kamu personeli, malul, engelli ve hamilelerin yarın idari izinli sayılacağını açıkladı. Üniversitelerin 31 Ocak Pazartesi gününe kadar kapalı olacağını bildiren Yerlikaya, İstanbul yönüne seyahat eden araçların yeni bir duyuruya kadar kente giriş yapamayacağını belirtti. Vali Yerlikaya otogarlarda da yarın sabah 09.00'a kadar otobüslerin çıkış yapamayacağını kaydetti.

Son yılların en sert kışını yaşayan İstanbul'da kar yağışı nedeniyle yaşanan sıkıntılar henüz aşılamazken, valilik karla mücadele kapsamında 6 yeni karar aldı. Valilik tarafından açıklanan yeni tedbirler şöyle,

KAMU ÇALIŞANLARINA İDARİ İZİN

Zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personel 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, engelli ve hamileler 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde idari izinli sayılacak.

OTOBÜSLERE SEFER YASAĞI 

Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışları 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 09.00'a kadar durdurulacak.

ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİME ARA

İstanbul'da üniversitelerde 31 Ocak 2022 Pazartesi gününe kadar eğitime ara verilecek.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde eğitime ara verilecek.

İSTANBUL'A ARAÇ GİRİŞİ YASAKLANDI

Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların İstanbul'a girişi ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanacak.

Öte yandan bu sabah duyurularak özel araçlara getirilen trafiğe çıkış yasağı saat 13.00 itibariyle sona erdi.

 

 

 

İstanbul Valiliğinden 3. dalgaya karşı acil önlemler: Kamu çalışanlarına tatil...

Kar yağışı nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği İstanbul’da Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kameraların karşısına geçti. Kentteki son durumu anlatan İmamoğlu, saat vererek vatandaşlara uyarıda bulundu.

İSTANBULLULARA UYARI

Kar yağışının bugün de devam edeceğini belirten İmamoğlu, “18.00’den sonra yoğun bir şekilde devam etme ihtimali yüksek. Yapılan bütün uyarılara, açıklamalara bütün vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz. Özellikle sayın valimizin açıklaması var halkımızın dikkatine sunduğu bunların önemli olduğunu ve uyulması gerektiğini hatırlatalım” dedi.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İstanbul'da önümüzdeki 5 gün boyunca beklenen hava sıcaklıkları şöyle;

25 Ocak Salı: 2°C

26 Ocak Çarşamba: 3°C

27 Ocak Perşembe: 5°C

28 Ocak Cuma: 7°C

29 Ocak Cumartesi: 7°C

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...