Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Nisan 2016 16:12

İstanbul Valisi'nden 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim Meydanı'nda gösteri ve toplantı yapılmasına izin vermeyeceklerini, 1 Mayıs'ın bayram havasında kutlanması için de her türlü önlemi aldıklarını bildirdi.

İstanbul Valisi'nden 1 Mayıs açıklaması
1 MAYIS,vasip şahin,

"İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları" kapsamında Arnavutköy'de toplantı yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 3. havalimanının ilçe sınırları içinde yapılması ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarının ilçeden geçmesi dolayısıyla Arnavutköy'ün gelişme ve kalkınmaya uygun bir ilçe olduğunu anlattı.Vali Şahin, "Arnavutköy'de güzel bir birliktelik var. Sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarımızla diğer kamu kurum ve kurumlarının başındaki sorumluların ortaya koyduğu bu güzel birliktelik için teşekkürler ediyorum. Arnavutköy'de yapılaşmada henüz çok büyük bir yoğunluk olmadığı için buranın güzel planlanması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bakanlıklar, yatırımcı kuruluşlar ve Valilik güzel şeyler yapmayı planlıyor" dedi.

1 Mayıs
Gazetecilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İstanbul'da alınan tedbirlere ilişkin sorunlarını yanıtlayan Vasip Şahin, sendikaların kutlamalar için Bakırköy Halk Pazarı konusunda uzlaşmasını olumlu bulduğunu kaydetti.

Şahin, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl bir bayram havasında kutlanacaktır. Bununla ilgili olarak başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarının imkanlarıyla bu günün bayram havasında kutlanması için her türlü tedbirimizi aldık ve inşallah o gün, işçilerimizin, emekçilerimizin güzel bir bayram kutlanması sağlanacaktır." dedi.Tüm güvenlik önlemlerinin alındığını, Taksim Meydanı'nda kutlama yapma ısrarında olan gruplara izin verilmeyeceğini vurgulayan Vasip Şahin, "Taksim Meydanı ile ilgili olarak bizim önceden beri tavrımız açık ve nettir. Taksim Meydanı, bu tür gösteri ve toplantılara kapalı bir alandır. Dolayısıyla o gün orada böyle bir faaliyet yapılmasına da müsaade edilmeyecektir." diye konuştu.Bakırköy Halk Pazarı'na ulaşımda sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin bir soruya Vali Şahin, "Güvenlik tedbir ve planlarını yapıyoruz. Bunun içinde tabii ki miting alanına ulaşımın da sağlanması ya da ulaşımın güvenli halde tutulmasında hangi tedbir gerekiyorsa onlar da alınacaktır." yanıtını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...