Tgrt Haber
22 Temmuz 2022 08:34 - Güncelleme : 22 Temmuz 2022 09:11

Son dakika: İstanbul ve Ankara merkezli çok sayıda ilde FETÖ operasyonu

Son dakika haberi: Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde ‘Bylock’ operasyonu düzenlendi. Ankara'da ise FETÖ'nün finans yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 10 ilde 29 şüphelinin yakalanmasına yönelik gözaltı kararı verildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika: İstanbul ve Ankara merkezli çok sayıda ilde FETÖ operasyonu
fetö,istanbul,operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde ‘Bylock’ operasyonu düzenlendi. ByLock kullanıcısı oldukları belirtilen 60 şüpheliden 42’si yakalanarak gözaltına alınırken yakalananlar arasında örgütün ‘mahrem’ ve ‘bölge yapılanması’ içinde faaliyet gösteren şüphelilerin yanısıra daha önce KHK ile kamudan ihraç edilmiş kişiler de bulunuyor. Örgüte yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde bu sabah harekete geçen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’un yanısıra Ankara, Düzce, Şanlıurfa, Samsun, Sakarya, Kayseri ve Kocaeli illerinde eş zamanlı operasyon başlattı.

42'Sİ YAKALANDI

Operasyon kapsamında aranan 60 şüpheliden 42’si yakalandı. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesine getirilirken, bu şüphelilerin FETÖ/PDY üyeleri arasında kullanılan şifreli haberleşme programı Bylock yazışmalarının bulunduğu, ayrıca daha önce yakalanan örgüt üyelerinin itiraflarında adları geçtiği ve örgüt liderinin talimatı ile Bank Asya’ya para yatırdıkları tespit edildi.

18 KİŞİ ARANIYOR

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin örgütün “mahrem” ve “bölge yapılanması” içerisinde faaliyetli oldukları anlaşılırken, zanlılar arasında daha önce KHK ile mesleğinden ihraç edilmiş 6 eski kamu personelinin de olduğu saptandı. Operasyon kapsamında yakalanan 42 şüphelinin polisteki sorgusuna başlanırken, firari durumdaki 18 FETÖ üyesinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

ANKARA'DA FETÖ OPERASYONU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün güncel finans yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında verilen talimatlara istinaden; etkin pişmanlıkta bulunan bir şüphelinin verdiği ifade, elde edilen dijital materyallerinin çözümlenmesi ile soruşturma kapsamında bugüne kadar alınan ifadeler/fotoğraf teşhislerine bağlı olarak FETÖ/PDY terör örgütünün güncel yapılanması içerisinde yer aldıkları anlaşılan;18’i finansman sağlayan, 8’i sağlanan finansmanı dağıtan, 1’i katalog evlilik sorumlusu,

29 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

1’i örgütsel talimatlar doğrultusunda hukuk danışmanlığı yapan, 1’i gaybubet evlerinin örgütsel koordinasyonu ile sorumluluğunu üstlenen olmak üzere toplam 29 şüphelinin, Ankara merkezli 10 ilde, 22 Temmuz 2022 tarihinde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi. Şüphelilerin yakalanması ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...