Tgrt Haber
23 Haziran 2021 09:33

Meteoroloji uyardı: İstanbul ve Marmara'ya sağanak vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Tekirdağ, Edirne'nin de aralarında bulunduğu iller için sağanak uyarısı yaptı. Marmara'yı etkisi altına alacak yağış ise radarda göründü. Sel ve taşkınlara dikkat.

Meteoroloji uyardı: İstanbul ve Marmara'ya sağanak vuracak
Hava durumu,Meteoroloji

Türkiye'nin bir bölümünde yaz sıcakları hakimken bazı bölgeler yağışlı havanın etkisi altında kalmaya devam ediyor. Meteoroloji’den tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Trakya, Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yer yer gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin kuzey, ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz’in iç kesimlerinde  gök gürültülü sağanak yağışın olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALİNDE

Hava sıcaklıklarının yurdun doğu kesimleri ile Kıyı Ege'de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

İSTANBUL °C, 27°C - ANKARA °C, 27°C - İZMİR °C, 35°C - ANTALYA °C, 30°C - DİYARBAKIR °C, 35°C

İSTANBUL DİKKAT!

Yapılan uyarılarda, yağışların öğle saatlerinde Trakya, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli geçmesi bekleniyor ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması belirtildi. Öğle saatlerinden sonra etkili olacak yağışların Trakya, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde beklenen yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması şeklinde uyarılarda bulunuldu.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nden "İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin raporuna göre; Bugün (23 Haziran) öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" açıklaması yapıldı.

"ÖĞLE SAATLERİ HAREKETLİ GEÇECEK"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler eski müdürü Ahmet Uçar da Twitter hesabından "Deniz üzerinden sonra kara üzerinde de oluşumlar başladı. Yağışlar saat 12 itibari ile Çatalca üzerinden İstanbul'a girmek üzere öğle saatleri hareketli geçecek." paylaşımını yaptı.

YURT GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

 

Meteoroloji uyardı: İstanbul ve Marmara'ya sağanak vuracak



 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...