Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2015 13:53

İstanbul ve yurdun büyük bölümüne kar geliyor

Hava tahmin verilerine göre İstanbul, Çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girecek.

İstanbul ve yurdun büyük bölümüne kar geliyor
kar yağışı, istanbul kar yağışı, hava durumu, yağışlı hava,

İstanbul, Bursa, Samsun ve Kocaeli başta olmak üzere haftanın hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı var. Kar yağışı çarşamba günü etkili olacak ve perşembe ile cuma günü de devam edecek. Türkiye yılbaşına yoğun kar yağışı altında girecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul, Çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girecek. İstanbul’da hava sıcaklıklarının Salı gecesinden itibaren 5 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının şehre giriş yapacağı tahmin ediliyor. 
METEOROLOJİ TAHMİNİNİ GÜNCELLEDİ
İstanbul'da 5 günlük hava tahmininde çarşamba günü için 'kar' anlamına gelen 'iki kar tanesi' sembolü kullanılmıştı. Meteoroloji tahminini güncelledi, bu kez 'yoğun kar' anlamına gelen 3 kar tanesi sembolü kullanıldı. 
ÇARŞAMBA GÜNÜ YOĞUN KAR VAR BU İLLER DİKKAT!
Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü kar yağışı çok yoğun olarak etkili olacak. İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Yalova, Balıkesir, Düzce, Zonguldak, Bartın, Samsun, Eskişehir, Kütahya, Bilecek, Çankırı, Çorum, Tokat, Sivas, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Niğde, Karaman, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum illerinde çarşamba günü yoğun kar etkili olacak.
Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren ülkemiz genelinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.
Ülkemizde beklenen kar yağışları ve soğuk hava nedeniyle başta ulaşımda aksamlar olmak üzere buzlanma, don ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahminine göre kar yağışı ilk olarak salı günü hafif ve sulu kar olarak Kastamonu, Bolu ve Karabük'de başlayacak.
İSTANBUL'DA AKOM ALARMA GEÇTİ
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Salı gününden itibaren ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçiyor.  Açıklama şöyle: Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...