Tgrt Haber
25 Ocak 2022 09:49

Kar sonrası İstanbul yollarında son durum

İstanbul’u esir alan kar yağışı nedeniyle yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı. Beylikdüzü Hadımköy girişi bağlantı yolunda sürücülerin bekleyişi sürüyor. Yağış nedeniyle yaşanan zincirleme kazanın ardından Kuzey Marmara Otoyolu, yaklaşık 17 saat sonra tek yönlü trafiğe açıldı. TEM otoyolu Mahmutbey gişelerde araç trafiği kontrollü olarak sağlanıyor. İBB Başkanı İmamoğlu, ana arterlerde kapalı yolun olmadığını duyurdu.

Kar sonrası İstanbul yollarında son durum
ibb,istanbul,kar,istanbul trafik

İstanbul’da kar yağışının ardından yollarda esaret başladı. Son yılların en yoğun kar yağışını alan megakentte sürücüler tipi nedeniyle yollarda mahsur kaldı. Anayollar dahi kapanırken trafik kilitlendi.

SÜRÜCÜLERİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Megakent İstanbul'u 2 gündür etkisi altına alan kar fırtınası hayatı durdurdu. Onlarca araç Beylikdüzü Hadımköy girişinde yolda kaldı. Bölgede mahsur kalan araçlar trafiği durdururken, geceyi oldukları yerde geçiren sürücülerin bekleyişi sürüyor.

KUZEY MARMARA OTOYOLU TRAFİĞE AÇILDI

Kar yağışı ve zincirleme kazan nedeniyle kapanan Kuzey Marmara Otoyolu, yaklaşık 17 saat sonra tek yönlü trafiğe açıldı. Bölgede mahsur kalan İHA ekibi de kurtarıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören mevkiinde dün öğle saatlerinde yaklaşık 30 aracın karıştığı zincirleme kaza nedeniyle yol trafiğe kapanmıştı. Etkisini arttıran ve gece boyunca devam eden kar yağışı, bölgeye çok sayıda aracın mahsur kalmasına neden olmuştu.

Ekiplerin gece boyunca yaptığı çalışmalar sonucunda yol yaklaşık 17 saat sonra kontrollü olarak trafiğe açıldı. Yolda yapılan kar küreme çalışmalarının ardından

Jandarma ekipleri Çatalca istikametine tek şerit halinde geçişlere izin verdi. Kazanın meydana geldiği İstanbul istikametinde ise araç kaldırma çalışmalarının devam ettiği ve yolun önümüzdeki saatlerde trafiğe açılacağı öğrenildi.

Kar sonrası İstanbul yollarında son durum

MAHMUTBEY’DE TRAFİK KONTROLLÜ SAĞLANIYOR

TEM otoyolu Mahmutbey gişelerde araç trafiği kontrollü olarak sağlanıyor.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve tipi TEM otoyolunun kapanmasına neden oldu. Gece boyu süren çalışmalar sonucunda otoyolda trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Günün ilk saatleriyle araçlar Edirne yönüne tek şeritten yönlendirildi. Otoyol kenarında trafik yoğunluğundan dolayı terk edilen araçların durduğu da görüldü. Ekiplerin otoyoldaki çalışmaları sürüyor.

'PARK EDİLEN ARAÇLARIMIZI KALDIRALIM'

İstanbul'da otoyol ve D-100'de park edilmiş özel araçların kaldırılması istendi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı sırasında otoyol ve D-100'e park edilen özel araçların sahipleri tarafından kaldırılması uyarısında bulundu.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için otoyol ve D-100'de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım." ifadelerini kullandı.

ANA ARTERLERDE KAPALI YOL YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü-Tüyap-Hadımköy'de çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ana arterlerde kapalı yolun olmadığını söyleyen İmamoğlu, su kesintisinin hiçbir şekilde olmayacağını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...