Tgrt Haber
26 Aralık 2021 00:51

İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı? Meteoroloji haritayı paylaştı

Yılbaşı için plan yapanlar hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da önceki günlerde etkili olan kar yağışının yılbaşında da olup olmayacağı konusuna, paylaştığı bir haftalık hava tahmini haritasıyla açıklık getirdi. İşte yılbaşı günü hava durumunun ayrıntıları...

İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı? Meteoroloji haritayı paylaştı
yılbaşı,,kar,,meteoroloji,,istanbul,,hava durumu,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Aralık-31 Aralık tarihlerine ait hava durumu tahmini haritasını paylaştı. "Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde artacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor" ifadelerine yer verilen açıklamada yılbaşında kar yağışının olup olmayacağı da netlik kazandı.

YILBAŞINDA KAR YAĞACAK MI?

Paylaşılan haritadaya göre, yılbaşında İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor. Ancak İç Anadolu Bölgesi'nde perşembe ve cuma günleri kar yağışı görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Kıyı Ege ve Manisa çevreleri ile Balıkesir’in kıyı, Antalya’nın doğu kesimlerinin sağanak yağışlı, bu akşam saatlerinde Artvin çevrelerinin hafif kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı yurt genelinde 2 ila 5 derece artacak. Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normallerinin üzerinde seyredecek sıcaklık, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacak.

İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı? Meteoroloji haritayı paylaştı

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir'in kıyı kesimlerinin (Edremit Körfezi) sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ve Manisa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu, zamanla batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Antalya'nın doğu ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Artvin çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...