Tgrt Haber
14 Eylül 2014 17:48

İstanbul'da 15 Eylül seferberliği

Okulların açılacağı 15 Eylül için İBB yoğun önlemler aldı. 15 Eylül'de toplu taşıma öğlene kadar ücretsiz olacak ve ek sefer konacak.

İstanbul'da 15 Eylül seferberliği
istanbul,trafik,okulların açılması,kadir topbaş,ibb,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı 15 eylül pazartesi günü trafikte sorun yaşanmaması için ilgili kurumların yetkilileri ile toplantı yaparak alınacak önlemleri hazırladı.
Alınan önlemler kapsamında 15 Eylül günü saat 13:00'a kadar toplu taşıma ücretsiz olacak. Ayrıca yol bakım çalışmaları bitirilecek, bitirilemeyen çalışmalara ise ara verilecek yol akışı düzenli sağlanacak hale getirilecek.
Toplantıya İBB Genel Sekreter Yrd. Muzaffer Hacımustafaoğlu Başkanlığı'nda, Remniyet Müdürlüğü, , İETT genel müdürlüğü, Zabıta daire başkanlığı, Ulaşım daire başkanlığı, Yol bakım daire başkanlığı, Fen işleri daire başkanlığı, Toplu ulaşım hizmetleri müdürlüğü, trafik müdürlüğü, Alt yapı koordinasyon müdürlüğü, şehir hatları, İDO, İspark, Ulaşım A.Ş., Otobüs A.Ş., İTO, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Umum servis araçları esnaf odası odası temsilcileri katıldı.Alınan önlemler kapsamında öğrencilerin okullarına sorunsuz ulaşabilmesi için ulaşımın yanı sıra yol-kazı çalışmaları (iski, igdaş, bedaş, türk telekom, ayedaş vb.) okul açılış gününden önce bitirilmesi planlanıyor. Bitirilmeyenler ise trafiği aksatmayacak şekilde ara verilecek. Herhangi bir kaza durumunda ise çok sayıda araç çekicisi hazır bulundurulacak.İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla okulların açıldığı gün toplu taşım araçları (İETT, İHO, Otobüs A.Ş. Şehir Hatları, Tramvay, Metrobüs, Metro ve Hafif metro) 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.
* 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı'nda toplam 2 milyon 498 bin 243 öğrenci ve 107 bin 320 öğretmen eğitime başlayacak.
* 3774 okulda 14.300 servis aracıyla hizmet verilecek.
* Okul servisleri, okulların açıldığı gün okul çevrelerindeki ispark otoparklarında saat 14.00'e kadar ücretsiz araç park edecekler.
* İETT, Metrobüs hattı ve otobüslerde ek sefer koyacak.
* Şehir hatları vapur seferleri arttırılacak.
* Metro, hafif metro-füniküler azami sıktıkta sefer düzenleyecek.
* Trafik akışını sağlamak için 1.250 polis görev yapacak. okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, ilçe emniyet müdürlükleri personeli anaarterlerde trafik düzenini sağlayacak.
* İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi'nde yaklaşık 800 personelle (emniyet, trafik, asayiş) görev yapacak.
* İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda 1.000 zabıta memuru ve 10 adet çekici ile trafik düzenlemesine yardımcı olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...