Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 May 2014 07:49

İstanbul'da bugün bu yollara dikkat

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları nedeni ile bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

İstanbul'da bugün bu yollara dikkat
istanbul,1 mayıs,kutlamaları,bazı yolar,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, saat 06.00'dan itibaren metronun, Yenikapı-Şişhane-Taksim ve Levent-Taksim arasında yolcu taşıması yapmayacağını, Taksim-Kabataş füniküler seferlerinin de gerçekleştirilmeyeceğini bildirdi.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Valiliği'nin1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü toplu ulaşım ile ilgili aldığı kararlara yer verildi.Buna göre, saat 06.00'dan itibaren metro, Yenikapı-Şişhane-Taksim ve Levent-Taksim arasında yolcu taşıması yapmayacak. Metro seferleri Levent-Hacıosman arasında gerçekleştirilecek.
Taksim-Kabataş füniküler seferleri de belirtilen saatten itibaren yapılmayacak.
Metrobüs hattında saat 06.00'dan itibaren Anadolu yakasından Avrupa yakasına sefer düzenlenmeyecek. Metrobüs hattında Avrupa yakasında Beylikdüzü-Topkapı aktarma istasyonu arasında sefer gerçekleştirilecek.
Bağcılar-Kabataş arasında çalışan tramvay Topkapı istasyonuna kadar sefer yapacak. Topkapı-Kabataş arası sefer gerçekleştirilmeyecek.
Kadıköy-Kartal metro hattı ile Aksaray-Atatürk Havalimanı hafif metro hattında seferler normal seyrinde devam edecek.
Anadolu ve Avrupa yakasında istenilen her noktadan geliş ve gidişi ücretsiz sağlamak üzere 300 İETT aracı tahsis edildi.
Seferler, Asayiş Harekat Merkezi'nden sorumlu vali yardımcısının talimatları doğrultusunda normale dönecek.
VALİLİK AÇIKLAMASI
İstanbul Valiliği,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla trafikteki düzenlemeye ilişkin açıklama yayımladı.Açıklamada, Boğaz köprülerinde, E5 ve TEM Otoyollarında trafik akışının devam edeceği kaydedildi. MARMARAY, Kadıköy-Kartal metrosu, Taksim-Yenikapı metro hattı, Bağcılar-Kabataş ve Bağcılar-Topkapı istasyonları arasında seferlerine devam edeceği belirtildi.Metrobüs seferlerinin Avrupa Yakası'nda Beylikdüzü-Topkapı istasyonları arasında karşılıklı seferlerine devam edeceği bildirildi.Deniz ulaşımında, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na yapılacak tüm seferlerle Adalar seferlerinin normal olarak devam edeceği; Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişlerde Beşiktaş, Kabataş, Karaköy ve Eminönü İskelelerine yolcu taşıması yapılmayacağı aktarıldı.
Taksim bölgesine çıkan yollarda alınan tedbirler kapsamında kullanılacak alternatif güzergahlar ise şöyle:"Yolcuzade İskender Caddesi'nden gelen akım Şişhane Meydanı'ndan, Okçumusa Caddesi/Bankalar Caddesi istikametine yönlendirilecek. Abide-i Hürriyet Caddesi'ne akım verilmeyecek, bu istikamete gelen akım Hürriyettepe ışıklardan Cevahir Otel istikametine yönlendirilecek. Darülacezeden Hürriyettepe Işıklar istikametine gelen akım ve Bomonti Dere'den gelen akım Cevahir Otel önünden tekrar Darülaceze Caddesi'ne veya Bomonti yönüne yönlendirilecek. Mecidiyeköy'den Halaskargazi Caddesi'ne akım verilmeyecek, bu istikamete gelen akım Esentepe istikametine yönlendirilecek. Şişli yönüne giden akım, Ergenekon Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Dolapdere'ye yönlendirilecek. Dolmabahçe'den Gümüşsuyu'na ve Küçük Çiftlik' e akım verilmeyecek, bu istikamete gelen akım sahil yönünden Karaköy'e verilecek. Adilbaba (Maçka taksi) yönünden gelen akım Teşvikiye Caddesi'ne yönlendirilecek, Teşvikiye Caddesi'nden Mete Caddesi'ne çıkan tünel kapalı tutulacak. Perşembe Pazarı'ndan ve Unkapanı'ndan gelen akım Şişhane'den kesilip Kasımpaşa yönüne yönlendirilecek, Tarlabaşı Bulvarı'na akım verilmeyecek. Kasımpaşa'dan gelen akım Unkapanı ve Perşembe pazarına mecburi olarak yönlendirilecek. Dolapdere'den Yedikuyular-Divan istikametine akım verilmeyecek, Dolapdere Kavşağından (U) dönüşü yaptırılacak. Dolapdere Caddesi'nden Ömer Hayyam Caddesi'ne akım verilmeyecek,Teşvikiye Caddesi'nden gelen akım Nişantaşı kavşağından Rumeli Caddesi'ne verilmeyip, Vali Konağı alt başa yönlendirilecek. Süleyman Seba Caddesi'nden gelen akım Bayıldım Caddesi'ne verilmeyip, sağa Teşvikiye Caddesi'ne yönlendirilecek. Boğazkesen Caddesi trafiğe kapatılacak, gelen akım Karaköy istikametine mecburi yön yapılacak. Mebusan Yokuşu trafiğe kapatılacak, Karaköy istikametine doğru mecburi yön yapılacak. Sıraselviler Caddesi'nden gelen akım, Cihangir Firuzağa Meydanı'ndan kesilerek Boğazkesen istikametine yönlendirilecek. Ayrıca Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala ayrımı-Ragıp Gümüşpala Caddesi Unkapanı Ayrımı-Kadıköy İskelesi önü Galata ayrımı- Ragıp Gümüşpala Caddesi Galata Köprüsü ayrımı trafiğe kapatılacak. E-5 Kuzey ve Güneyden Mecidiyeköy Giriş katılımları ihtiyaç halinde kapatılacak. Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala Caddesi ayrımında Trafik Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Sahil Kennedy Caddesi Kuzey istikametine yönlendirilecek. Sahil Kenndy Caddesi Güney istikametinden gelen trafik Kadıköy İskelesi önü Galata ayrımından Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Güney Yol Boyunca Aksaray ve Eyüp istikametine yönlendirilecektir. Miting alanında bulunan Taksim İlkyardım ve Alman Hastanelerine gelen ambulans ve hastalar karaköy firuzağa yönünü kullanacak."
TRAFİĞE KAPANACAK YOLLAR
Mecidiyeköy Ortaklar'dan itibaren Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yedikuyular Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsüyü Caddesi, Taşkışla Caddesi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi ve Abdulhakhamit Caddesi'nin de trafiğe kapatılacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...