Tgrt Haber
22 Ocak 2015 17:25

İstanbul'da büyük operasyon, o çete çökertildi

İstanbul'da operasyon düzenleyen polis, telefonda kendilerini polis olarak tanıtan çeteyi çökertti.

İstanbul'da büyük operasyon, o çete çökertildi
istanbul, operasyon, çete,

İstanbul'da operasyon düzenleyen polis, telefonda kendilerini polis olarak tanıtarak toplam 1 milyon 300 bin liralık dolandırıcılık yapan bir çeteyi yakaladı. Çetenin kurbanları arasında işadamlarının da bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 7 şüphelinin sorgusuna Asayiş Şube Müdürlüğüne devam ediliyor. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından öğle saatlerinde, kendilerini polis olarak tanıtan bir çeteye yönelik operasyon yaptı. İstanbul ‘da 6 ayrı adrese yapılan eşzamanlı baskınlarda telefonla rastgele aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtarak para toplayan 7 kişi gözaltına alındı.
1 MİLYON 300 BİN LİRA DOLANDIRMIŞLAR
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen şüpheliler sorguya alınırken İstanbul ve Muğla'da aralarında işadamlarının da bulunduğu kurbanlarından toplam 1 milyon 300 bin liralık dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin telefonla kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra "Terör örgütü hesaplarınızı ele geçirmiş." "Büyük bir operasyonun içindesiniz bize yardım edin" gibi bahanelerle kandırdıkları kurbanlarından, sözde operasyon bitiminde iade edilmek üzere para istedikleri öğrenildi. Yetkililer, şüphelilerin sorgularının devam ettiğini dolandırılan para ve kişi sayısının önümüzdeki günlerde artabileceğini söylediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...