Tgrt Haber
22 Eylül 2021 09:01

İstanbul'da DHKP-C operasyonu: Gözaltılar var

İstanbul’da terör örgütü DHKP-C‘ye yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 16 şüpheliden 8’i bu sabah gözaltına alındı.

İstanbul'da DHKP-C operasyonu: Gözaltılar var
dhkp-c,istanbul,gözaltı

İstanbul'da DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 16 şüpheliden 8'i bu sabah yakalandı.

14 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "Direnişler Meclisi" ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) içerişinde terör örgütü DHKP/C propagandası yaparak kamuoyu oluşturdukları gerekçesiyle 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde 14 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, zanlılardan 8'ini yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 8 zanlının ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...