Tgrt Haber
25 Ocak 2022 11:07

İstanbul’da duruşmalar ertelendi mi? İstanbul’da yargı mensupları ve adliye çalışanlarına idari izin!

İstanbul’da etkisini artırarak sürdüren kar yağışının oluşturduğu problemler nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), yargı mensupları ve adliye çalışanları için idari izin çıkardı. İstanbul Adalet Komisyonu, duruşmalar ile ilgili tedbir kararı duyurdu. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamanın ardından “İstanbul’da duruşmalar ertelendi mi?”, “İdari izin kaç gün olacak?”, “Yargısal iş ve işlemler nasıl gerçekleştirilecek?” sorularına cevap aranmaya başladı.

İstanbul’da duruşmalar ertelendi mi? İstanbul’da yargı mensupları ve adliye çalışanlarına idari izin!
adalet sarayı,,adliye,,hakim,,savcı,,avukat,,kar tatili,

Kar yağışının etkisini yoğun bir şekilde sürdürmesi ve meydana gelen problemler nedeniyle İstanbul Adalet Komisyonu, duruşmalar için tedbir kararı duyurdu. Bunun üzerine İstanbul’da görev alan yargı mensupları ve adliye çalışanları için idari izin kararı çıkarıldı. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan bu açıklamanın ardından İstanbul’da duruşmaların ertelenip ertelenmediği, idari iznin kaç gün olduğu ve yargısal işleyişin nasıl ilerleyeceğine yönelik araştırmalar yapılmaya başladı. Peki İstanbul’da duruşmalar ertelendi mi? İdari izin kaç gün? Yargısal iş ve işlemler nasıl gerçekleştirilecek? İşte detaylar…

HSK’DAN YARGI MESUPLARI VE ADLİYE ÇALIŞANLARI İÇİN İDARİ İZİN!

Kar yağışının etkisi altına aldığı İstanbul’da yaşanan ulaşım problemleri, kamu kurum ve kuruluşlarını da doğrudan etkiledi. Gelen son dakika haberine göre ise Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul’da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının idari izinli sayılmasına yönelik karar aldı. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla birlikte netleşen gelişmenin ardından idari iznin kaç gün olacağına ve yargısal işlemlerin nasıl işleyeceğine dair soru işaretleri oluşmaya başladı.

İstanbul’da duruşmalar ertelendi mi? İstanbul’da yargı mensupları ve adliye çalışanlarına idari izin!

İSTANBUL’DA DURUŞMALAR ERTELENDİ Mİ?

İstanbul Barosu tarafından konuyla ilgili açıklama geldi. İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu’nun yapmış olduğu açıklamaya göre bugün saat 01:00 itibarıyla alınmış olan karara göre 25 Ocak 2022 Salı günü hakim ve savcılar idari izinli sayılacak. Durakoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün 01.00 itibarıyla alınan karar gereğince 25 Ocak 2022 tarihinde hakim ve savcılar idari izinli sayıldıkları için duruşmalar yapılmayacaktır"

İstanbul Barosu tarafından yapılan açıklamaya göre yargı mensupları ve adliye çalışanları için kararı çıkarılan idari izin bir gün süreyle sınırlı kalacak. Bunun dışında 25 Ocak 2022 tarihinde yapılması gereken duruşmalar ise gerçekleştirilmeyecek. 

YARGISAL İŞ VE İŞLEMLER NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yargı mensupları ve adliye çalışanları için çıkarmış oldukları idari izin neticesinde duruşmalar bir gün süreyle ertelendi. Fakat yargısal iş ve işlemlerin nasıl gerçekleştirileceğine dair de soru işaretleri oluşmaya başladı. Yoğun kar yağışı ve ulaşım aksaması nedeniyle vatandaşların, hakimlerin, avukatların ve adliye çalışanlarının mağduriyet yaşamaması adına İstanbul Adalet Komisyonu tedbir talebinde bulundu. Bunun üzerine HSK bir gün süreyle sınırlı olacak şekilde idari izin çıkarılmasına karar verdi ve duruşmaları aynı süreyle erteledi. Yargısal iş ve işlemlerin ise nöbetçi hakim ve mahkemelerce yapılması kararı alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...