Tgrt Haber
07 May 2022 23:32 - Güncelleme : 08 May 2022 00:52

İstanbul'da düzensiz göçmen operasyonu: Yüzlerce yabancı uyruklu yakalandı

İstanbul'un 7 ilçesinde Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 503 yabancı uyruklu yakalandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İstanbul'da düzensiz göçmen operasyonu: Yüzlerce yabancı uyruklu yakalandı

Türkiye'nin son 10 yıldaki en önemli sorunlarından biri haline dönüşen, son dönemde daha da şiddetlenen düzensiz göçmen tartışmaları sürerken, yasa dışı yollardan ülkeye girenlere yönelik operasyonlar hız kesmiyor.

Son olarak İstanbul’un 7 ilçesinde, Türkiye’ye yasa dışı yollarla giren göçmenlere yönelik eş zamanlı uygulama yapıldı. Yapılan uygulamada toplam 503 düzensiz göçmen yakalandı.

503 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin yasa dışı yollarla Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu göçmenlerin yakalanmasına yönelik Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Beyoğlu, Beşiktaş, Üsküdar ve Kadıköy ilçelerinde eş zamanlı asayiş uygulaması yapıldı.

İstanbul'da düzensiz göçmen operasyonu: Yüzlerce yabancı uyruklu yakalandı

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlemiş olduğu operasyonlarında 232, ilçelerdeki uygulama ve kontrollerde ise 271 olmak üzere toplam 503 düzensiz göçmen yakalandı. 

1 HAFTADA 3 BİNİ AŞTI

Böylece 1-7 Mayıs tarihlerindeki çalışmalarda yakalanan düzensiz göçmen sayısı 3 bin 210'a yükseldi. Göçmenlerin sınır dışı edilmeleri için başlatılan işlemler sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...