Tgrt Haber
24 Ocak 2022 19:37

İstanbul'da kar yağışı trafiği kilitledi: Toplu taşımada izdiham

İstanbul'da dün aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışı nedeniyle trafik durma noktasına gelirken İstanbul'a araç girişi yasaklandı. İBB trafik yoğunluğu haritası yüzde 80'i gösterirken, toplu taşımaya yönelen vatandaşlar araç bulmakta zorlandı. Metrobüs, metro ve tramvaya adeta akın eden vatandaşlar, yoğunluğa neden oldu. Öte yandan metro seferlerinin de saati gece yarısına kadar uzatıldı.

İstanbul'da kar yağışı trafiği kilitledi: Toplu taşımada izdiham
istanbul,metrobüs,otobüs,trafik,harita

İstanbul'da kuzey cepheden gelen soğuk hava dalgası yoğun kar yağışına neden oldu. Kar yağışının ardından kentin Avrupa Yakası'nda trafik kilitlendi. Araçlarını bırakan ve yaya olarak toplu taşımaya katılan vatandaşlar başta metrobüs olmak üzere yoğunluğa neden oldu. Trafik yoğunluğu haritasında Boğaz'a yakın bölümler yoğun olmak üzere Avrupa Yakası kırmızıya büründü.

METROBÜSTE İNSAN SELİ

Yoğun kar yağışının ardından İstanbul'da trafik tamamen kilitlenince; İstanbul Vali Ali Yerlikaya Twitter adresinden yaptığı açıklamada kente araç girişinin yasaklandığını duyurdu. Yerlikaya, Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat edenlerin şehre girişlerini izin verilmeyeceğini açıkladı. Kısa bir süre sonra İstanbul'a Kocaeli tarafından da araç girişi durduruldu. Yüzlerce araç kar nedeniyle yolda kalınca, işinden çıkanlar toplu taşımayı terci etti. Metrobüs, metro ve tramvaya adeta akın eden vatandaşlar, yoğunluğa neden oldu. Kar altında metrobüs kuyruğu, kameralara yansıdı.

İstanbul'da kar yağışı trafiği kilitledi: Toplu taşımada izdiham

E-5 YOL KENARINDA YÜRÜDÜLER

Özellikle Beylikdüzü Haramidere çevresinde etkili olan yağış nedeniyle, İstanbul’un trafik yükünü çeken E-5 karayolunda da trafiğin kitlenmesiyle yüzlerce araç yolda mahsur kalırken, bazı vatandaşlar toplu taşıma araçlarına binemediği için yürümeye başladı. Sultangazi’de ise tramvay kar nedeniyle çalışmayınca yolcular evlerine yaya olarak gitmeye çalıştı.

İstanbul'da kar yağışı trafiği kilitledi: Toplu taşımada izdiham

METRO SEFERLERİ UZATILDI

Yoğun kar yağışının etkili olduğu İstanbul'da ulaşımda düzenlemeye gidildi. Son alınan karara göre metro seferleri saat 02.00'ye kadar uzatıldı. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro ve F1 füniküler hatlarımızda 30 dakika; T1, T4 tramvay hatlarımızda 15 dakika; T5 hattımızda 20 dakika aralıklarla seferlerimiz devam edecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...