Tgrt Haber
23 Aralık 2021 11:28

İstanbul'da kartpostallık görüntüler: Megakent beyaza büründü

İstanbul'da iki gündür aralıklı olarak süren kar yağışı, kenti yeniden etkisi altına aldı. Birçok ilçe günde bembeyaz örtüyle başlarken yağan karın tadını yine çocuklar çıkardı. Dört bir yanda kartpostallık görüntüler ortaya çıkarken Meteoroloji, kar yağışının devam edeceğini ve hava sıcaklığının ise mevsim normallerinin altında seyredeceğini belirterek kent sakinlerini uyardı. İşte yedi tepeli şehrin beyaza bürünmüş yüzü...

İstanbul'da kartpostallık görüntüler: Megakent beyaza büründü
iatanbul,,kar yağışı,

İstanbul'da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren şiddetini artırdı. Kenti beyaza bürüyen kar çok sayıda ilçede etkili olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir süre daha karla birlikte sıcaklığın düşük seyredeceğini belirterek kent sakinlerini uyardı.

Kar yağışı akşam saatlerinde Sarıyer, Arnavutköy, Hadımköy, Beşiktaş gibi bazı ilçelerde zaman zaman etkili olurken sabahın ilk saatlerinden itibaren buralarda kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul'da kartpostallık görüntüler: Megakent beyaza büründü

ÇAMLICA TEPESİ GELİN GİBİ

Gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, manzarası ve güzelliği ile bilinen Çamlıca Tepesini beyaza bürüdü. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar ise Çamlıca Tepesine gelerek vakit geçirdi. Çamlıca’da oluşan manzara ise kendine hayran bıraktı. Gece saatlerinde etkili olan kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar evlerinden gelerek Çamlıca Tepesinde karın tadını çıkardı. Kimi vatandaşlar ailesiyle o anları fotoğraflayarak sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Ailesiyle birlikte Çamlıca Tepesine gelen Asiye Demirci, şöyle konuştu: "Biz köylerde büyüyen insanlar olduğumuz için buralardan aşağıda kaldığı için çok az yağıyor. Burada daha iyi yağdığını düşündük. Oğlum da dedi hadi bir delilik yapalım gidelim, salep ısmarlayayım size. Geldik, gördük tabii ki mutlu olduk. Çünkü çok seviyoruz karı, kar temizlik her türlü."

İstanbul'da kartpostallık görüntüler: Megakent beyaza büründü

"Görüntü güzel. Mikroplar kırılıyor. Aslında keşke daha çok yağsa. Daha çok yağsa ama memlekette köyde yağsa bu kadar çok etkilenmiyorsun. Burada yağsa trafik kilitleniyor. Felç oluyor, sıkıntı oluyor, çile oluyor ama keyfi başka tabii ki. İstanbul zaten ayrıca güzel, kar da eklenince muhteşem bir şey çıkıyor ortaya. Gelin olmuş gibi baksanıza. Çok güzel.” dedi.

İstanbul'da kartpostallık görüntüler: Megakent beyaza büründü

Çamlıca Tepesini gezmeye gelen vatandaşlardan , “Mevsimin ilk karı İstanbul’a yağdı. Güzel görüntüler oluştu. Bizde arkadaşlarla Çamlıca Tepesi’ne hem kahvaltı yapmaya hem de bu manzarayı izlemeye geldik. İstanbul’un manzarasına karşı kar çok güzel oldu. Gerçekten hayranlık oluşturan bir görüntü var” diye konuştu.

İstanbul'da kartpostallık görüntüler: Megakent beyaza büründü

ARNAVUTKÖY'DE KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

 Arnavutköy’de de yağan kar sonrası kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, Arnavutköy’ü beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde oluşan manzara ise kendine hayran bıraktı.

PENDİK VE AYDOS KAR ALTINDA

İstanbul Pendik’te de aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle evlerin çatılarını ve yeşil alanlar beyaza büründü. Kar yağışının etkili olduğu bölgeler havadan drone ile görüntülendi.

İstanbul'da kartpostallık görüntüler: Megakent beyaza büründü

Ayfer Keçeciler,” İstanbul’a kar yağması çok güzel bir şey en azından temiz hava olması çevremizin daha temiz gözükmesi ve doğaya güzel bir görünüm ve güzel bir görüntü olması birde Aydos ormanlarına kar çok güzel yakışıyor."

"Karı gördüğümüzde çok mutlu ve sevinçli oluyoruz. Ben karı çok seviyorum kendi adıma çok mutlu oldum” dedi.

İstanbul'da kartpostallık görüntüler: Megakent beyaza büründü

SULTANGAZİ'DE LAPA LAPA KAR

Sultangazi'ye lapa lapa kar yağarken, ortalık beyaza büründü. Ders arasında bahçeye inen çocuklar kar sevinci yaşadı.

İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle aralıklarla etkili olan kar yağışı bugün bazı bölgelerde şiddetlendi. Sultangazi lapa lapa karın etkisiyle beyaza büründü.

İstanbul'da kartpostallık görüntüler: Megakent beyaza büründü

Günlerdir kar yağışını bekleyen öğrenciler ise büyük sevinç yaşadı. Teneffüs zilinin çalmasıyla bahçeye koşan öğrenciler, lapa lapa yağan karın altında oynadı.

SARIYER VE BOĞAZ BEMBEYAZ

Sarıyer’de lapa lapa yağan kar İstanbul Boğazı’nı beyaza büründü.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE BELEDİYE TEYAKKUZDA

Küçükçekmece’de aniden bastıran kar yağışıyla ortalık beyaza büründü. Küçükçekmece Belediyesi bin 489 personel ve 259 araçla kar yağışı nedeniyle buzlanmaya karşı yaşanabilecek mağduriyetleri önlemek için hazırlıklarını tamamladı.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından karla mücadele kapsamında 10 bölgeye ayrılan ilçede ekipler, teyakkuzda bekleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...