Tgrt Haber
18 Mart 2022 15:50 - Güncelleme : 18 Mart 2022 18:47

İstanbul’da kurye yasağı olacak mı, kaçta başlayacak? Motorlar, motokuryeler trafiğe çıkabilecek mi?

İstanbul günlerdir beklenen yoğun kar yağışının etkisi altına girmeye başladı. İstanbul’da kar yağışının etkisini yoğun bir şekilde artacağı beklenirken İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi. Çarşamba günü başlayıp tüm hafta sonu sürecek kar yağışı sebebiyle önlemler alınırken kuryelerin çalışıp çalışmayacağı merak konusu oldu. Peki, kurye yasağı var mı, ne zaman bitecek? Motorlar, motokuryeler trafiğe çıkabilecek mi? İşte İstanbul Valiliği’nin açıkladığı kar yasakları…

Yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan son dakika motokurye yasağı
​ İstanbul,ali yerlikaya,adana kar yağışı
Yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan son dakika motokurye yasağı

'İstanbul’da kurye yasağı var mı, ne zaman bitecek?' sorusu İstanbul’da yoğun kar yağışı uyarılarının etkisini göstermeye başlamasının ardından en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Ocak ayında yaşanan kar yağışı trafiği felç etmişti. Perşembe gününden itibaren ise kuvvetli kar yağışının etkisini göstermeye başlamasının ardından sıkı tedbirler alınmaya başlandı. Okullar bugün tatil edilirken, THY uçuş seferlerini iptal etti. Alınan bu önlemlerin ardından 'motorlar, kuryeler, moto kuryeler trafiğe çıkabilecek mi?' sorusu gündeme geldi. İşte 18 Mart kuryeler ile ilgili son dakika açıklamanın detayları

İSTANBUL’DA MOTO KURYE YASAĞI VAR MI?

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Günlerdir şiddetini artıran soğuk hava dün akşam saatlerinden itibaren yurdu etkisi altına aldı. Özellikle İstanbul’da yoğun kar yağışı beklenirken, valilik kar yasaklarını şimdiden açıkladı.

İstanbul’da yaşanan kar yağışı beklentisi sebebiyle İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni önlemleri açıkladı. Perşembe günü açıklanan kar tatili haberi sonrası bugün okullar tatil edilirken, bu akşamdan itibaren motokurye hizmetlerinin de durdurulacağı açıklandı.

KURYE YASAĞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamayla bugün itibariyle motokuryelerin trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceğini duyurdu. Motokuryelerin yanı sıra motor ve scooterlar da bu akşam saat 17.30’dan sonra trafiğe çıkmayacak.

İstanbul’da motokurye, motor ve scooter yasakları ikinci bir açıklamaya kadar devam edecek.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Kıymetli İstanbullular; beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliği için, bir sonraki duyuruya kadar, bugün 17.30’dan itibaren

  • Motosiklet
  • Elektrikli scooter ve
  • Motokuryelerin

Trafiğe çıkışlarına İZİN VERİLMEYECEKTİR!

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1504792935136739333

MOTORLAR TRAFİĞE ÇIKABİLECEK Mİ?

Dün duyurulan açıklamaya göre saat 17.30 itibariyle motosiklet ve scooterların bir sonraki duyuruya kadar trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecek. İkinci bir açıklamaya göre yasağın devam edeceğinin belirtilmesinin ardından ne zaman son bulacağı merak ediliyor. Valilikten kurye yasağının bittiğine dair ise henüz bir açıklama gelmedi. Yoğun kar yağışı etkisini devam ettiriken moto kuryeler ve motorlar trafiğe çıkamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...