Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Eylül 2021 11:28

İstanbul'da 'metro simgesi' krizi: Bakanlıktan açıklama geldi

İstanbul’da Türkiye’nin gündemine oturan olayda, metrolarda “U” simgesinin kullanılacağına ilişkin paylaşıma İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden tepki gelmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’ndan olaya ilişkin açıklama geldi. Karaismailoğlu, “Bu metroları kimin yaptığının bilinmesi ve emek hırsızlığı yapılmaması lazım'' dedi.

İstanbul'da 'metro simgesi' krizi: Bakanlıktan açıklama geldi
İstanbul,Metro,Ulaştırma,İBB

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Twitter üzerşnden yaptığı Metro İstanbul'un simgesi konulu paylaşımı, sosyal medyada polemiğe neden oldu.

İstanbul'un en yaygın ulaşım aracı metronun simgesinin değiştiğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, yeni simgenin olduğu fotoğrafı kişisel Twitter hesabı üzerinden "İstanbul’da metronun yeni simgesi! I ❤️ U" notuyla paylaşmıştı.

İstanbul'da 'metro simgesi' krizi: Bakanlıktan açıklama geldi

İBB 'M OLARAK KALACAK' DEDİ

Bakanın bu paylaşımının ardından İstanbul Büyükseşir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ise karara tepki gösterdi. "Sayın Bakan, İstanbul'daki metronun simgesi 1992'den beri M'dir. Siz İBB'de görevdeyken de öyleydi, İstanbul'da en çok metro yapılan bu dönemde de M olarak kalacak. Hizmet İstanbul'a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil" diyerak açıklama yapmıştı.

"KİMİN YAPTIĞININ BİLİNMESİ LAZIM"

Tartışmaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, metrolardaki ''U'' ve ''M'' harfleri nedeniyle herhangi bir karışıklığın olmayacağını söyledi. Karaismailoğlu, ''Bu metroları kimin yaptığının bilinmesi lazım, emek hırsızlığı yapılmaması lazım'' dedi.

Tartışmalardan ziyade yapılan işe odaklanılması gerektiğini dile getiren Ulaştırma Bakanı, İBB'ye de tepki göstererek, ''Tepki vereceklerine ellerindeki işleri yapsınlar. Bir an önce ellerindeki metroları bitirsinler" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...