Tgrt Haber
17 Mart 2022 21:16 - Güncelleme : 17 Mart 2022 22:17

18 Mart Cuma okullar tatil mi? İstanbul'da okullar kar tatili yapacak mı? Vali Yerlikaya açıkladı!

İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle veliler ve öğrenciler ''18 Mart okullar tatil mi? İstanbul’da kar tatili olacak mı?'' sorusuna odaklandı. Meteoroloji kar uyarısı yaparken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kar tatili açıklaması yaptı.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kar tatili gündeme geldi.
İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kar tatili gündeme geldi.

Türkiye’de soğuk hava etkisi göstermeye devam ederken Istanbul’da kar geri dönüyor. Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre İstanbul’da hava sıcaklıklarının17 Mart Perşembe ani düşmesi ve 18 Mart Cuma günü ise kar yağışlı bekleniyor. Peki 18 Mart İstanbul’da okullar tatil mi?

18 MART İSTANBUL’DA KAR TATİLİ OLACAK MI?

İstanbul’da geçtiğimiz hafta Sibirya etkili Aybar Kar Fırtınası nedeniyle yoğun kar yağışı etkisini gösterdi. Meteoroloji vatandaşlar hava sıcaklıklarının İstanbul’da mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği ve yoğun kar yağışı nedeniyle uyardı. Milyonlarca öğrenci ''İstanbul’da okullar kar tatili olacak mı?'' sorusuna odaklandı. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaptı. Buna göre 18 Mart Cuma gününden 21 Mart Pazartesi gününe kadar İstanbul’da okullar kar tatili yapacak.

18 Mart Cuma okullar tatil mi? İstanbul'da okullar kar tatili yapacak mı? Vali Yerlikaya açıkladı!

İSTANBUL'DA KAR ÖNEMLERİ NELER?

İstanbul Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yaptı. Toplantının ardında Valilik İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle alınan tedbirleri açıkladı. İşte İstanbul'da kar önlemi:

  • İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına,
  • Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine,

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine, ARA VERİLMESİ kararlaştırılmıştır.
  • 18 Mart 2022 Cuma günü Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personel idari izinli sayılacaktır

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası İstanbul’da geçtiğimiz hafta hayatı olumsuz etkilerken uzmanlar 18 Mart Cuma günü tekrar kar yağışı olacağını açıkladı. Uzmanlardan arka arkaya kar yağışı uyarıları gelirken İstanbul hava durumu merak edildi. İşte 5 günlük hava durumu:

  • 18 Mart Cuma - En düşük sıcaklık: -1 En yüksek sıcaklık: 4 - Kar yağışlı
  • 19 Mart Cumartesi - En düşük sıcaklık: 1 En yüksek sıcaklık: 4 - Kar yağışlı
  • 20 Mart Pazar - En düşük sıcaklık: 2 En yüksek sıcaklık: 4
  • 21 Mart Pazartesi - En düşük sıcaklık: 1 En yüksek sıcaklık: 5
  • 22 Mart Salı - En düşük sıcaklık: 3 En yüksek sıcaklık: 7

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1504515568224948225

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...