Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 09:17 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 09:33

İstanbul'da sağanak hayatı felç etti: Rögarlar patladı, caddeler sular altında kaldı

İstanbul'da 2 gün boyunca etkili olacak sağanak yağış, dün gece etkisini göstermeye başladı. Yağışlar en çok Esenyurt-Beylikdüzü çevresinde etkili olurken bazı kanalizasyon ve su tahliye kanallarının patlamasına neden oldu. Birçok noktada patlayan rögarlar nedeniyle caddeler sular altında kaldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İstanbul,Hava durumu,Meteoroloji,Sağanak,Yağmur

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) İstanbul için günlerdir uyarılarda bulunduğu ve 2 gün sürecek sanağak yağış dün gece saatlerinde etkisin göstermeye başladı. MGM'nin sarı kod verdiği megekentte Afet Koordinasyon Merkezi de (AKOM) İstanbullulara uyarılarda bulundu.  

KÖRPÜ ALTLARI VE SOKAKLAR SEL SULARIYLA DOLDU TAŞTI

Uyarıların ardından sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Esenyurt ve Beylikdüzü çevresinde etkili olan yağış nedeniyle kanalizasyon ve su tahliye kanalları patladı. Köprü altları ve sokak araları sel sularıyla dolup taştı. 

SAĞANAK HAYATI FELÇ ETTİ

İş yerlerine arabayla gitmek isteyen vatandaşlar dahi sel suları ile dolan caddelerde ilerlemekte güçlük çekti. Öte yandan patlayan rögardan fışkıran sular caddeyi kaplarken, trafiğin de durmasına neden oldu. O anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

MGM SAĞANAK UYARILARINI YİNELEDİ

Meteoroloji'nin yayımladığı  10 Ağustos Çarşamba hava durumu raporunda, yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul'un batı kesimlerinde (Çatalca ve Silivri çevreleri), öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiği aktarıldı.

İSTANBUL DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava durumu raporunda vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusundan uyarılarda bulunuldu.

İstanbul'da sağanak hayatı felç etti: Rögarlar patladı, caddeler sular altında kaldı

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU (10 AĞUSTOS 2022)

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin (Edirne dışında) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde (Çatalca, Silivri) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

  • EDİRNE °C, 35°C
    Parçalı bulutlu
  • İSTANBUL °C, 32°C
    Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Çatalca ve Silivri çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
  • KIRKLARELİ °C, 32°C
    Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • KOCAELİ °C, 33°C
    Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...