Tgrt Haber
26 Nisan 2016 13:48

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu

İstanbul'da, Meteoroloji'nin yaptığı uyarılarının ardından beklenen yağış etkisini göstermeye başladı.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu
sağanak yağış, istanbul,

İstanbul'da beklenen yağış öğle saatlerinde etkisini gösterdi. Trafikte sürücüler yavaş yavaş ilerlerken, hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da yağmurdan korunmak için koşuşturdu. Bazı vatandaşlar ise şemsiyeleriyle yağmurdan korundu.Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Mersin, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Muğla'nın doğu ve Denizli'nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul'da öğleden sonraya dikkat

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, etkili olması beklenen kuvvetli yağışların gökgürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek, "Sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Edirne'de metrekareye 93 kilo yağış

Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine giren Edirne'de son 2 gündür süren dolu ve sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi.Dün aniden bastıran dolu ve sağanak yağmur cadde ve sokaklara göle döndürmüş, araçlar geçişlerde güçlük çekmişti. Saat 02.40'dan itibaren yeniden etkisini gösteren sağanak yağmur, aralıklarla sabah saatlerine kadar sürdü.

Yoğun yağış nedeniyle Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki İlhami Ertem, Kocasinan Mahallesi'ndeki Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda cadde biriken yağmur suları nedeniyle trafiğe kapatıldı. Birçok araç yoğun su biriken sokaklarda yolda kaldı. Yoğun suların biriktiği bazı caddelerde işyerlerini ve evleri su bastı.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre kentte hava sıcaklığı 8 dereceye kadar düşerken son 36 saatte metrekareye 93 kilo yağış düştü. Yağışların akşam saatlerine kadar süreceği ve yarından itibaren hava sıcaklığının artacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...