Tgrt Haber
22 Ocak 2022 12:18

İstanbul’da El-Kaide ve DEAŞ'e darbe! 10 kişi gözaltına alındı

İstanbul’da DEAŞ, El-Kaide/HAD, Heyeti Tahrir Şam ve El Nusra’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 10 şüpheli yakalandı.

İstanbul’da El-Kaide ve DEAŞ'e darbe! 10 kişi gözaltına alındı
DEAŞ,Heyeti Tahrir Şam,El Nusra Cephesi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, radikal örgütlere yönelik operasyonlara bu sabah bir yenisini daha ekledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen polis, terör örgütü DEAŞ, Heyeti Tahrir Şam (HTŞ), El Nusra Cephesi (ENC) ve El Kaide, Hürasettin Tugayları’yla bağlantılı yabancı uyruklu kişileri yakın takibe aldı. 

TÜRKİYE BAĞLANTILI KİŞİLER ARAŞTIRILIYOR 

Bu örgütlerde Suriye ve Irak gibi çatışma bölgeleriyle iltisaklı olduğu belirlenen şüphelilerin yakalanması için erken saatlerde, kentin 8 ayrı ilçesindeki 11 farklı adrese baskın düzenlendi. Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonda yabancı uyruklu 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda ele geçirilen çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İfade işlemleri sürerken, bu kişilerin Türkiye genelinde bağlantılı olduğu kişilerin araştırıldığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...