Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2022 18:49

Kar yağdı, İstanbul'da yollar felç oldu! Trafik yoğunluğu yüzde 90'ı gördü

İstanbul'da mesai bitiş saatlerine doğru başlayan kar yağışı nedeniyle trafikte de aksamalar yaşandı. Karın fazla olduğu bölgelerde araçlar ilerlemekte zorlanırken trafik yoğunluğu ise yüzde 90'u gördü.

Kar yağdı, İstanbul'da yollar felç oldu! Trafik yoğunluğu yüzde 90'ı gördü
istanbuş,kar,trafik

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan uyarısı yapılan kar yağışı, İstanbul'da akşam saatlerinde bastırdı. Önce kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, kısa sürede şehrin tamamında etkili olmaya başladı. Beylikdüzü, Esenler, Sultangazi'de yağan lapa lapa kar sonucu yollar beyaza büründü.

Kar yağdı, İstanbul'da yollar felç oldu! Trafik yoğunluğu yüzde 90'ı gördü

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 90'I GÖRDÜ

Öğrencilerin yarıyıl tatiline girmesi, çalışanların ise hafta sonu tatiline başlamasının yanı sıra mesai bitimine yakın saatlerde başlayan kar yağışı trafiği de altüst etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin paylaştığı haritaya göre trafik yoğunluğu saat 18.30 sıralarında yüzde 90'a ulaştı.

Kar yağdı, İstanbul'da yollar felç oldu! Trafik yoğunluğu yüzde 90'ı gördü
İstanbul'da kar sonrası trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı

KÖPRÜDE TRAFİK AĞIR SEYREDİYOR

Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunda Uzunçayır'dan başlayan trafik yoğunluğu Küçükyalı'ya kadar devam ediyor. Kara yolunun Edirne istikametinde Bostancı-Göztepe arasında yoğunluk yaşanırken, TEM Otoyolu'nda da Ünalan'dan başlayan trafik, Çamlıca gişelere kadar sürüyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Avrupa geçiş yönünde ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de her iki yönde trafik ağır ilerliyor.

TEM Otoyolu Ankara yönü Çamlıca-Ataşehir mevkisi, D-100 kara yolu Göztepe, Küçükyalı ve Bostancı mevkileri ile Şile yolu Çamlıca ve Ümraniye mevkilerinde trafik yoğun seyrediyor. D-100 Samandıra bağlantı yolu Kartal istikametinde trafik yoğunluğu sürüyor.

Avrupa Yakası'nda da D-100 kara yolunda Beylikdüzü'nde başlayan yoğunluk Zincirlikuyu'ya kadar uzanıyor. Yolun diğer yönünde Mecidiyeköy'den itibaren Beylikdüzü'ne kadar trafik yoğunluğu gözleniyor.

Kar yağdı, İstanbul'da yollar felç oldu! Trafik yoğunluğu yüzde 90'ı gördü

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ UYARI

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yoğun kar yağışı uyarısının ardından gerçekleştirilen ‘Kar Mücadele Toplantısı’ hakkında İHA’ya bilgilendirmelerde bulundu. 

Yaklaşık 12 bin personel ile Türkiye’nin her noktasında 7/24 teyakkuz halinde olduklarını belirten Uraloğlu, sürücülerin yoğun kar yağışına hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. “Kar lastiği değil kış lastiği” diyerek kış lastiği kullanımının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, son günlerde yağan yoğun kar yağışı sonrası kapanan yollarda temizlik çalışmalarının tamamlandığını, şuanda Türkiye geneline ana arter olarak kapalı bir yol olmadığını söyledi.

"ZORUNLU OLMADIKÇA AĞIR TAŞITLAR TRAFİĞE ÇIKMASIN"

Kar yağışına karşı gerekli önlemleri aldıklarını söyleen Uraloğlu, "Hem yolun tuzlanması, solüsyon atılması şeklinde müdahale edeceğiz, hem de kar başladıktan sonra da kar küreme işlemlerini yapacağız. Ama bundan öncesinde esasında biz İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ile sürekli irtibat halindeyiz. Bu mücadeleyi yapacağız ama bu anlamda da hepimize görev düşüyor. Biz, bu akşamdan itibaren, çok çok zorunlu olmadıkça özellikle ağır taşıtların trafiğe çıkmamasını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...